召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
純八卦, 依加考車租車咩價位?
一直覺得呢筆錢最呃錢, 要比考試鐘錢又租車錢
如果d學生肥, 就每次都要比一次真係fatfat

我就1600

私人師傅?
不過1600又好1280又好啦
師傅都係淨袋
企係考場幾個行家吹下水就收租車錢+考試鐘錢
所以有時諗d師傅可能寧願d學生肥1次
收多次租車費都正

我報學校既
如果個師父比心機教你既
我諗冇人會介意比多少少佢地賺既

我師傅有錢到賺你都費鳩事
佢兩個仔都係局長級,淨收家用都fat fat,仲未計佢自己啲股票
完全估唔到一個七十歲咸濕伯父有錢到咁

私人師傅500蚊個半鐘自己袋,皮費只係油錢,學車需要咁大,長做長有
今日9點2 忠義街合格揮手,8點45見到2個俾考官肥左

我都係
今日忠義街11點半 1 take

我都係

你地大圈?

我都係

你地大圈?

細圈,勁開心,執到應一應,好彩冇啊婆亂過馬路

我都係

你地大圈?

9點幾係咪無乜死車?

我都係

你地大圈?

9點幾係咪無乜死車?

1130通常行邊條

我都係

你地大圈?

9點幾係咪無乜死車?

1130通常行邊條

講唔定架喎
有啲考官明明大圈塞死都要行
不過其實細圈會易啲,果條路咁短最多只係有死車,仲可以大條道理 2 波慢慢行到,打醒十二分精神,最後出彎早啲扭唔好咁早鬆極力子,靚靚仔仔過完彎都 Pass 左 9 成
反而大圈又多的士小巴巴士,佢地開緊工有時有意無意都會搞到學神肥佬

利申:忠義朝早細圈少死車 1 Take, 半年後甩 p

尋日考左迦密村街,勁多死車,條路就灣灣地既,兩邊有死車,跟本睇唔到對面有無人都係超車,最尾我兩條線四部車平排,前面停車場仲有部大貨車出緊,佢佔左我大半條線,我都唔知點解個考官pass我
遇到個好師父真係唔會上網問人點做點做
之前跟件垃圾 要靠自己上網惡補youtube問人以為有用 依家睇翻都係無撚用
個陣俾佢鬧到癡線 仲以為自己真係無天份
後尾蝕左2000幾蚊的起心肝轉左個朋友介紹既
真係有咩唔明就問 講到你明為止

所以遇到垃圾屌人呃鐘師父真係盡早換
一個仙都唔好豪俾佢
完全另一片天黎

紅字agger
講開又講, 有d朋友只係想揸下屋企d普通自動波車, 唔會揸棍波
但唔知點解好執著係都要學棍波, 又好撚緊張d極力子點用同點轉波整到手騰腳震
學緊個陣又要睇唔起d廢牌係度四圍講自己學棍波
最後肥埋路線跟住灰緊
想問九點考培正有咩要注意 求𧶽教
未追曬post
遇到個好師父真係唔會上網問人點做點做
之前跟件垃圾 要靠自己上網惡補youtube問人以為有用 依家睇翻都係無撚用
個陣俾佢鬧到癡線 仲以為自己真係無天份
後尾蝕左2000幾蚊的起心肝轉左個朋友介紹既
真係有咩唔明就問 講到你明為止

所以遇到垃圾屌人呃鐘師父真係盡早換
一個仙都唔好豪俾佢
完全另一片天黎

紅字agger
講開又講, 有d朋友只係想揸下屋企d普通自動波車, 唔會揸棍波
但唔知點解好執著係都要學棍波, 又好撚緊張d極力子點用同點轉波整到手騰腳震
學緊個陣又要睇唔起d廢牌係度四圍講自己學棍波
最後肥埋路線跟住灰緊

考牌呢樣野真係睇下自己有無呢個需要
同埋特別係冇乜天份既人 考自動波已經係一個大挑戰
利申: 唔會揸車搵食所以考緊自動波
有無巴打知 唔夠25邊間出保險好
未追曬post

1. 出口置中, 好多人諗住轉左靠定左然後比考官大剔太接近
2. 出口小心右面車
3. 路線1右轉公主道好多人死轉彎食左人地條線/停左係黃格/停係橋底之後睇錯人地紅綠燈
4. 路線2左轉公主道靠邊靠得唔靚或者出到去之後心急過巴士頭衰太接近
5. 路線3左轉公主道之後匯合死
6. cut兩條線個度死
7. 死車
鴨駕聽日2 take
上次衰 未能調整車速以適應交通狀況。
仲有超越物體時未有留意交通情況。
有無師兄俾下貼士要注意乜?
鴨駕2nd take已經覺得好廢,希望今次搞店。
未追曬post

2. 出口小心右面車
3. 路線1右轉公主道好多人死轉彎食左人地條線/停左係黃格/停係橋底之後睇錯人地紅綠燈
4. 路線2左轉公主道靠邊靠得唔靚或者出到去之後心急過巴士頭衰太接近
7. 死車

唔該師兄
好似好多伏咁 其實條路算唔算難
一定係要等7個工作天先有牌拎?有冇得早啲
一定係要等7個工作天先有牌拎?有冇得早啲

碌上D追post
鴨駕聽日2 take

行利榮線去到公廁位轉彎前就要收油,無論直去或轉右都要望右慢車過,同埋入利興線要多留意同死車間距離,望鏡擰頭要交足戲。

行申:尋日鴨駕first take衰路試,因為出街個陣個車頭擺太近左邊柱位
駕院個模擬考試作用係咪叫你補鐘
同街鐘師傅講嘅差好遠
未追曬post

2. 出口小心右面車
7. 死車

唔該師兄
好似好多伏咁 其實條路算唔算難

唔洗客氣啦, 呢度好少人講培正, 所以見到先回
我以前考之前無聊上youtube睇d唔同路線
覺得除左鴨駕之外其他d路線都差唔多
個人覺得除左d死車泊得衰而當時衰心急或者緊張
其他所謂伏都可以平日練熟
鴨駕聽日2 take

行利榮線去到公廁位轉彎前就要收油,無論直去或轉右都要望右慢車過,同埋入利興線要多留意同死車間距離,望鏡擰頭要交足戲。

行申:尋日鴨駕first take衰路試,因為出街個陣個車頭擺太近左邊柱位

Thanks 師兄!希望聽日搞店!
啱啱報完筆試,睇到張form話考路試前要睇23米外嘅車牌 想問係咪真係會睇到 咁鬼遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞