召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (6)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
聽日考 係咪有身份證,學牌就得?
上咁多堂都無人講 我又無問

考試信,學牌,身份證
有冇pass咗又買咗車嘅朋友想開個whatsapp group一齊交流駕駛技巧
有冇pass咗又買咗車嘅朋友想開個whatsapp group一齊交流駕駛技巧

我係有車先考牌

留名等入group
拎住P牌,發覺泊車太貴,養得起車就儲唔到錢,我屌
星期五考油塘 而家已經好緊張
上兩堂緊張得濟揸得好差
俾師傅鬧到反艇
不過好彩調頭泊車都幾穩定
係行路試成日揸唔穩個軚盤 (特別係轉波嗰陣)
同成日痴得太埋啲死車
希望到時可以正常發揮
唔好連頭都調唔到就得

巴打加油,我7月都考油塘,唉佢個高超徑路口出入都好撚難搞轉波控軚師傅教落隻手放12點位頂實佢就唔郁,雖然我都郁郁到

三保 出 萬二果下先慘

三保 出 萬二果下先慘

你要出辣跑冇計㗎喎 20k都見過人出

三保 出 萬二果下先慘

尋日鳩痕走去網上報價
我嗡得唔清楚
21歲 p牌 出架98'corolla
出價萬二

三保 出 萬二果下先慘

尋日鳩痕走去網上報價
我嗡得唔清楚
出價萬二

未夠25 歲 再加 P 牌一定貴,燕梳都算
屌佢月泊要4千起

三保 出 萬二果下先慘

尋日鳩痕走去網上報價
我嗡得唔清楚
出價萬二

屌佢月泊要4千起

好彩我架車唔係落我名
不過車場真係好貴...工廠區都要2700

三保 出 萬二果下先慘

尋日鳩痕走去網上報價
我嗡得唔清楚
出價萬二

屌佢月泊要4千起

好彩我架車唔係落我名

我P牌都唔洗5k喎
月租千幾
記唔熟d步驟又驚俾師父鬧

求教

棍van開車是
較櫈/鏡 + 空波 > 撻匙 > 入1波 > 摩擦點 + 鬆手制

如果短暫停車/未搵手制又可以開返車是
踩實break > 入返1波 > 摩擦點 > 慢慢鬆break

仲有如果大前路中間有個燈位 用緊3波行
突然黃燈的話 係咪可以直接用3波停車

三波停燈好似即肥

正常情況應該會tick 波檔,唔知嚴重定輕微

緊急情況3波照停,啫係突然轉燈果啲

前面有燈位就好收慢 比個安全意識比考官

咁收慢直頭轉返二波

係,例外係好長嘅綠燈,而你又望到佢啱啱轉綠就可三波快去。如果唔係一定二波睇定啲先。

三波停車真係唔好搏,個官嚴嘅真係會肥。三波停變相都會早咗少少踩極力子,你要搏佢唔話你空波。三波停車淨用, brake 停,佢仲可以話你唔識拖波,不正確波段。穩陣一定係用 brake 加拖波,用埋引擎力幫手停車。其實落波都唔難,做咩要搏?自己練到行三波要停車都條件反射落二波就最好啦!

就算自己揸車落長命斜直情一定要拖波添啦,只踩 brake 會過熱之後 brake 唔到

三保 出 萬二果下先慘

尋日鳩痕走去網上報價
我嗡得唔清楚
出價萬二

屌佢月泊要4千起

好彩我架車唔係落我名

我P牌都唔洗5k喎
月租千幾

好羨慕千幾月租

三保 出 萬二果下先慘

尋日鳩痕走去網上報價
我嗡得唔清楚
出價萬二

屌佢月泊要4千起

諗住一萬樓下都可以
成萬二蚊就不了
儲多幾年錢等夠歲先

三保 出 萬二果下先慘

尋日鳩痕走去網上報價
我嗡得唔清楚
出價萬二

屌佢月泊要4千起

好彩我架車唔係落我名

我P牌都唔洗5k喎
月租千幾

好羨慕千幾月租

我都想知邊度租到千幾

三保 出 萬二果下先慘

尋日鳩痕走去網上報價
我嗡得唔清楚
出價萬二

屌佢月泊要4千起

好彩我架車唔係落我名

我P牌都唔洗5k喎
月租千幾

好羨慕千幾月租

我都想知邊度租到千幾

我果度咪千幾

利申 有牛

尋日鳩痕走去網上報價
我嗡得唔清楚
出價萬二

屌佢月泊要4千起

好彩我架車唔係落我名

我P牌都唔洗5k喎
月租千幾

好羨慕千幾月租

我都想知邊度租到千幾

我果度咪千幾

利申 有牛

我果到有牛都兩千中
不過室內

我嗰個姓萬
(唔會相認掛)

唔同
我果個不嬲教開1A 係教我2(其實應該一早諗到 )

我嗰個教開2

姓藍?

都話姓萬

我果個都係姓萬喎

全港得佢一個
師兄/弟你好
(我甩咗P,唔知你係師兄定弟啦)

你覺得佢教成點
我兩次紅綠燈起步死火佢都無屌過我
反而屌後面條友話佢都想快 你呠乜撚姐

佢係唔鬧學生
但係如果你做咗啲on9嘢,佢會串你兩句,好搞笑(between,相比其他師傅,佢應該唔多粗口喎)
紅燈死火就個個一開始都會,佢講都晒氣,同埋好似其實唔係一定肥(只要唔係死好多次)
基本上唔會導致大tick肥嘅嘢佢都好少講,但係如果你覺得有啲嘢好似唔係好穩陣,可以問佢,佢會解釋返依啲可能係細tick/其實無問題,咁你自己衡量驚唔驚細tick
師弟考邊到?

我嗰個教開2

姓藍?

都話姓萬

我果個都係姓萬喎

全港得佢一個
師兄/弟你好
(我甩咗P,唔知你係師兄定弟啦)

你覺得佢教成點
我兩次紅綠燈起步死火佢都無屌過我
反而屌後面條友話佢都想快 你呠乜撚姐

佢係唔鬧學生
但係如果你做咗啲on9嘢,佢會串你兩句,好搞笑(between,相比其他師傅,佢應該唔多粗口喎)
紅燈死火就個個一開始都會,佢講都晒氣,同埋好似其實唔係一定肥(只要唔係死好多次)
基本上唔會導致大tick肥嘅嘢佢都好少講,但係如果你覺得有啲嘢好似唔係好穩陣,可以問佢,佢會解釋返依啲可能係細tick/其實無問題,咁你自己衡量驚唔驚細tick
師弟考邊到?

澤安
佢真係好搞笑

屌佢月泊要4千起

好彩我架車唔係落我名

我P牌都唔洗5k喎
月租千幾

好羨慕千幾月租

我都想知邊度租到千幾

我果度咪千幾

利申 有牛

我果到有牛都兩千中
不過室內

千中 室內

唔好入舊登果D

好彩我架車唔係落我名

我P牌都唔洗5k喎
月租千幾

好羨慕千幾月租

我都想知邊度租到千幾

我果度咪千幾

利申 有牛

我果到有牛都兩千中
不過室內

千中 室內

有牛唔洗加錢?

留名等入group

人多先好玩 whatsapp add我: 91747654 (太空卡唔怕公開)
p牌學神雪藏牌 有車冇車 都好啦
如果夠十個人就會開group, 頭十個人會做呢個group個group admin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞