OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (5)

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
隔離post部xzp sot有成七個鐘 心思思諗緊買3t好定xzp好
冇狗衝xzp係因為Oneplus個oxygen os真係好吸引
睇oneplus forum 大部分人都係度屌4.1.5有battery drain 待機一晚冇7-10%電...
你地有冇呢個問題
另外 Screen on time捱到六小時嗎?

待機11個鐘 75%->69%...
睇oneplus forum 大部分人都係度屌4.1.5有battery drain 待機一晚冇7-10%電...
你地有冇呢個問題

老老實實 都幾一般

我部陳年iphone6 待機8個鐘都係96-->95% 中間全程wifi 有收whatsapp..

待機食電快係咪android死症?
你地有冇呢個問題

老老實實 都幾一般

我部陳年iphone6 待機8個鐘都係96-->95% 中間全程wifi 有收whatsapp..

待機食電快係咪android死症?

係 待機一定冇ios咁慳電
買3t果d係咪等到出5先買好d, 好似會減價
同埋3t好似話賣到later this year喎?

唔會
以往經驗係,新機一出即刻唔賣舊機
亦唔會減價

Pocketnow話印度會繼續賣
不過唔知其他地區係咪

香港往年都係新機上場 舊機立即下架

我我記得有一年係減左價清貨,但唔記得係咪新機發佈之後

出op2前夕
opo由2999>2599 插咗幾舊水到

等iPhone 8好過,今次幾想轉會,iPhone 8啲leak話係無邊框(上下都接近無,唔係好似S8咁留少少),而且touch ID係融入咗個screen裡面,用落應該會好爽

一加個價升得勁撚快

600usd 我寧願Help This Company好過

我都認同, 而家用左3t幾個月, 發現佢個介面都係冇HTC咁好, contacts人名會有錯誤重覆已經係一大bug

咁係你個Google contact有啲炒粉喎,oneplus contact apps無記錯係用返Google stock

我有2個google account同步用, 唔知關唔關事
不過以前用m7 又係2 個account, 但冇發生呢個問題

除此之外,3t 以呢個價錢, 真係幾抵玩

以我所知Google官方嗰個係咩都分開,兩個Google account裡面如果各自有一模一樣嘅contact係會出現兩次
htc可能純幫你做咗merging
Google唔係bug嚟,係刻意無做merging,想用家分返開兩個account嘅用途(其實兩個Google account係應該唔同用途,唔應該有overlapping,例如一個personal account save朋友屋企人等,另一個工作用,save同事/客等)

其實我應該寫得清晰d , 係whatsapp 個contact 對唔上原contact 既人名。
whatsapp 唔係太對應OOS
你地有冇呢個問題

開曬doze?
aggressive doze+臨瞓前clear all apps 好有效

等iPhone 8好過,今次幾想轉會,iPhone 8啲leak話係無邊框(上下都接近無,唔係好似S8咁留少少),而且touch ID係融入咗個screen裡面,用落應該會好爽

一加個價升得勁撚快

600usd 我寧願Help This Company好過

我都認同, 而家用左3t幾個月, 發現佢個介面都係冇HTC咁好, contacts人名會有錯誤重覆已經係一大bug

咁係你個Google contact有啲炒粉喎,oneplus contact apps無記錯係用返Google stock

我有2個google account同步用, 唔知關唔關事
不過以前用m7 又係2 個account, 但冇發生呢個問題

除此之外,3t 以呢個價錢, 真係幾抵玩

以我所知Google官方嗰個係咩都分開,兩個Google account裡面如果各自有一模一樣嘅contact係會出現兩次
htc可能純幫你做咗merging
Google唔係bug嚟,係刻意無做merging,想用家分返開兩個account嘅用途(其實兩個Google account係應該唔同用途,唔應該有overlapping,例如一個personal account save朋友屋企人等,另一個工作用,save同事/客等)

其實我應該寫得清晰d , 係whatsapp 個contact 對唔上原contact 既人名。
whatsapp 唔係太對應OOS

我又無依個問題,whatsapp裡面嘅名就係contact app裡面嘅名(原裝contact app)
https://contacts.google.com/
如果你去Google官方網頁版contact有無正常顯示啲名?
另外可能同language有關,system set做中英文可能影響到姓氏先後次序(唔清楚)
又有更新
又有更新

即更
415真係倒水咁
又有更新

即更
415真係倒水咁

更新完變慢左
諗緊好冇入手3t

Op5個樣真心柒 抄到出面

知不知街舖邊度平?依家先買又好似好傻仔 下年又隨時冇software update support (op2已經冇nougat )
諗緊好冇入手3t

知不知街舖邊度平?依家先買又好似好傻仔 下年又隨時冇software update support (op2已經冇nougat )

price.com 睇啦
我係3 更新左415我覺得。用電更加快左

我都覺
413好似仲好d

仲停留係4.1.0
唔敢升
諗緊好冇入手3t

http://price.com 睇啦

大部分都貴過官網
一係就深x都 鬼機
用番 official 先,穩陣過 beta

個wake lock 痴撚線架
用番 official 先,穩陣過 beta

用慣曬Beta 啲功能,不了
4.1.5同4.1.6有咩唔同
上左4.1.6,待機三四個鐘,無左20%電

我都無乜電用過個電話,睇左10分鐘蘋果,之後就瞓返待機,倒水咁

我都無乜電用過個電話,睇左10分鐘蘋果,之後就瞓返待機,倒水咁

4.1.5 無問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞