OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (5)

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
見到1+5 咁ge樣, 決定買咗部3T, 巴打用緊咩rom? custom rom個相機有oos咁靚未?

早2日買左2手$2000 港行
未試過an 機好用成咁

邊到2000蚊買咁平?
3T 64GB?

64gb dcfever 收
我等5t 先再換, 5 拎出街實畀人笑

5同5t 咪又係一撚樣
等左呢部好耐不過好似麻麻 但仲用緊OP1要換機 唔要呢部換/等邊部好

OP1還可以考慮,但用緊3/3T嘅都唔知換來做乜

標準答案, 等OP6.
返正3T仲可以升android 8, 換黎有咩意思?

我都係op1想換
其實做dash charge,係咪一定要用番佢條線?
dash charge+普通type c線得唔得

唔得 條線都做過手腳嚟
原來個type c位得usb2.0 speed

今時今日個port 仲用2.0

咁確實呢啲位冇咩人care
揀係呢啲位慳budget都正路嘅

機身同oppo r11有9成似
後cam組件又同r11一樣
其實佢慳budget嘅地方都幾多吓

唔得 條線都做過手腳嚟

pixel 都係2.0 speed

唔得 條線都做過手腳嚟

https://madeby.google.com/phone/specs/
Ports and Slots
USB Type-C™
USB 3.1 Gen 1

Early Bird sale code: Clearer Photos
Referral Program:https://oneplus.net/hk/invite#5S0N9N7QXRJT90I
各位打用呢條LINK買,你買有$150折扣買配件,我會有200積分

好似用唔到...redeem咗, 但攞唔到個code
定要US, accessories先得?
唉 仲用緊一 呢部真係唔吸引
fast charge又要用自己野

但dash charge 堅快

問題係車充、尿袋都好少dash呢,個個都係行QC

車同尿袋我都係用普通充, 吊住佢條命

一返到屋企 dash charge, 沖個涼, 食個飯已經差唔多差滿

好癲

唔得 條線都做過手腳嚟

https://madeby.google.com/phone/specs/
Ports and Slots
USB Type-C™
USB 3.1 Gen 1

sorry, 記錯 6p
等左呢部好耐不過好似麻麻 但仲用緊OP1要換機 唔要呢部換/等邊部好

OP1還可以考慮,但用緊3/3T嘅都唔知換來做乜

標準答案, 等OP6.
返正3T仲可以升android 8, 換黎有咩意思?

用緊OP1 lineageos 想換了,但OP5講到無乜特別咁

OP1 lineage OS 已換等收機

一返到屋企 dash charge, 沖個涼, 食個飯已經差唔多差滿

好癲

點解要用dash唔係QC

qc 垃撚圾 係去到第三代先叫正常的
BTW 用緊qc3 to dash 差得好快

好癲

正常都用qc3啦依家 4都黎緊 係samsung先咁on9仲用2
其實VOOC係Dash係咪同一樣野黎

yes
其實一直都覺OnePlus個價幾吸引
但一諗到係大陸機

好癲

正常都用qc3啦依家 4都黎緊 係samsung先咁on9仲用2

dash 推大a 數去差電好過qc

BTW op3小花64gb 放到幾錢
見到1+5 咁ge樣, 決定買咗部3T, 巴打用緊咩rom? custom rom個相機有oos咁靚未?

早2日買左2手$2000 港行
未試過an 機好用成咁

邊到2000蚊買咁平?
3T 64GB?

64gb dcfever 收
我等5t 先再換, 5 拎出街實畀人笑

3定3T先?
3T 64GB 2000收平wor
唔知op5 sot有幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞