OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (5)

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
有冇人4.16 按音量鍵之後,個音量要等成10幾秒先消失
打緊機俾佢阻一阻真係。。

我無事
岩岩跌爆左部opo
睇下黎緊發佈買op5 定3T

3T 官網冇得買啦

仲以為佢會減價

之前都講左會無

op做生意不嬲唔減價 所以無遲買平幾舊 佢係直接discounte 所有產能整新機
留名睇3t又被棄

OP2 被棄係因為S810 啫
OPO 待遇都好過OP2

另外xda好鍾意3T,所以唔洗驚孤兒冇人領養
OP5就唔知啦

op3先係真正孤兒

op3 仲多人用啦.....

係咩 聽人講親都係3T

3用家

Here+1

3t電多d, 一定係3t, 俾多少少耐用多多
岩岩跌爆左部opo

3T 官網冇得買啦

仲以為佢會減價

之前都講左會無

op做生意不嬲唔減價 所以無遲買平幾舊 佢係直接discounte 所有產能整新機
留名睇3t又被棄

OP5就唔知啦

op3先係真正孤兒

係咩 聽人講親都係3T

3用家

Here+1

+2

+3

+4
岩岩跌爆左部opo

3T 官網冇得買啦

仲以為佢會減價

之前都講左會無

留名睇3t又被棄

OP5就唔知啦

op3先係真正孤兒

係咩 聽人講親都係3T

3用家

Here+1

+2

+3

+4

+5
用3T嘅你哋用咩殼?
金屬殼好滑成日係手上跣走

原廠 碳纖殼 最好用 沒有之一
搭單問有冇仲用緊opo既巴打 你地down唔down到netflix. 係playstore search 唔到

Google play上面嗰個5.0開始就唔support (唔知點解)

官方方法:
https://help.netflix.com/en/node/57688
岩岩跌爆左部opo

3T 官網冇得買啦

仲以為佢會減價

之前都講左會無

留名睇3t又被棄

OP5就唔知啦

op3先係真正孤兒

係咩 聽人講親都係3T

3用家

Here+1

買嗰時都未出3T點買姐

btw有冇巴打root左部機或者用其他os架
最近想要電話錄音所以想裝mod
有冇人4.16 按音量鍵之後,個音量要等成10幾秒先消失
打緊機俾佢阻一阻真係。。

我無事

我都有依個問題,佢好耐先消失,要禁一下mon先肯走
岩岩跌爆左部opo

3T 官網冇得買啦

仲以為佢會減價

之前都講左會無

留名睇3t又被棄

OP5就唔知啦

op3先係真正孤兒

係咩 聽人講親都係3T

3用家

Here+1

買嗰時都未出3T點買姐

btw有冇巴打root左部機或者用其他os架
最近想要電話錄音所以想裝mod

好似cm14 based既都有
用過paex同sultanxda's lineage 14都有
覺得paex正啲
搭單問有冇仲用緊opo既巴打 你地down唔down到netflix. 係playstore search 唔到

Google play上面嗰個5.0開始就唔support (唔知點解)

官方方法:
https://help.netflix.com/en/node/57688

新用唔知 唔該哂
如果one plus 5 做到唔食電
我包返個遮醜case
其實應該會買....有成6gb rom

未買過oneplus,,, 想問:
1) 前期供貨多唔多? 駛唔駛搶?
2) 我見3T水貨都平過行貨幾多. 買水貨係唔係抵玩好多?
3) 由Nexus 6p 轉 oneplus 5 算唔算升級?
我包返個遮醜case

3) 由Nexus 6p 轉 oneplus 5 算唔算升級?

1. 以往都係饑餓行銷,頭一個月都難買,除非OP5真係失敗到冇人買
2. 香港既行貨來源只有官網。水貨可能係大陸版(其實大陸開價都平啲)。不過宜家官網都冇得買3T啦
3. 明顯升級啦,至少跨左2代,S810 仲衰過S801,然後再有S820既3同S821既3T,先出S835既OP5。而且OnePlus既ROM純速度係好快,3T仲快過Samsung S8
我包返個遮醜case

1. 以往都係饑餓行銷,頭一個月都難買,除非OP5真係失敗到冇人買
2. 香港既行貨來源只有官網。水貨可能係大陸版(其實大陸開價都平啲)。不過宜家官網都冇得買3T啦
3. 明顯升級啦,至少跨左2代,S810 仲衰過S801,然後再有S820既3同S821既3T,先出S835既OP5。而且OnePlus既ROM純速度係好快,3T仲快過Samsung S8

Thanks! 咁我等oneplus 5啦~

待機9 個鐘就無左7%電,有開wifi, 用緊4.1.6
其實表現都幾唔理想
但我又唔記以前係會用幾多%,淨係知平時待機表現係弱左

其實表現都幾唔理想

咩app 黎
我包返個遮醜case

係咪6月21 就可以買
我部ip 5 就打柴

買iphone 7s 啦. 你ip轉android 剩係whatsapp你都有排搞.
ip最好升返ip, an就上an
唉 部5x 磚左
轉OP5試下咩感覺先
有無人同我一樣

其實表現都幾唔理想

咩app 黎

gsam battery monitor
想問下3T 買全網定港版好?
買水有冇問題?
買大陸版其實有無問題,好似平啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞