OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (5)

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
O5 個相機好差咩?
睇youtube 覺得幾Sharp唔錯喎

利申 影開相

唔差,但唔係佢吹到咁好囉

相機冇基礎冇研發少投資,點會做得好呀

手機
對焦快 對得準 有埋景深已經好夠
O5 個相機好差咩?

利申 影開相

手機

手機 影相個人覺得最後都係睇software tune
O5 個相機好差咩?

利申 影開相

手機

手機 影相個人覺得最後都係睇software tune

冇錯
Mkbhd個review對op5好高評價

其實我今日都睇左好多review, 大部分都覺得唔差喎, 影相方面真係同3t好大分別喎, 但4k影相冇eis真係有啲雞肋

如果冇三軸穩定器,就唔鬼好錄4K啦

EIS 既原理係crop大畫面中間既細畫面
例如4K crop 中間既1080P
然後對位補償返手震既位置
所以全畫面既4K 就防唔到震

不過EIS做得好一樣可以好好
例如Sony 拍片既防震好過部分OIS嫁

用緊pixel, 我記得都係eis
等埋n9再決定
要考慮都係6gb版無黑色
同埋太似iphone

n9貴好多

邊度有n9既update睇
另一個nokia post都好少講

N9貴唔緊要 又話第二季內發佈但係到依家都冇聲氣
好死唔死早一個星期前部NOTE3捱唔到
尋日出CODE即訂
依家打算唔開配件睇下15日內有冇消息 冇就長用
O5 個相機好差咩?

利申 影開相

手機

邊有咁簡單
白平衡既選擇,色彩反差既處理,動態對焦,快門同ISO既平衡,噪點既演算同處理等等,都要係你禁制後既零點零幾秒內搞掂
演數前後仲要確保取境器流暢同按鍵依然可用
最後都忍唔到手買左6G版
等埋n9再決定
同埋太似iphone

n9貴好多

尋日出CODE即訂

有講過話第二季發佈咩
等埋n9再決定
同埋太似iphone

n9貴好多

尋日出CODE即訂

有講過話第二季發佈咩

個零月前睇過D 鬼佬文話第二季內發佈
岩岩諗住搵返篇野又吹第三季 刁 我長用算
請教下

- OIS/EIS對影相(唔係拍片)有無幫助?

- 睇review 話OP5個EIS只限1080p@30fps,其他setting都係無EIS,問題又大唔大呢? 睇過4k試片震到仆街

- EIS係唔係軟件問題?將來可以通過update fix嘛?(OP又肯攪的話

已狗衝128
夜晚影相 / HDR 都要手定,問題唔大

拍片要 EIS 好似重要過 4K
但係後期製作都有得穩定返
例如 YouTube 有呢個功能

60FPS 都重要,但揸機一定要穩

利申:業餘攝影都稱唔上
原來已經Shipped Out......

咁快
巴打訂64定128?
我128尋日有code即訂都未ship

我都係128 但要27號先送到(預計) 宜家仲係processing
請教下

- OIS/EIS對影相(唔係拍片)有無幫助?

- 睇review 話OP5個EIS只限1080p@30fps,其他setting都係無EIS,問題又大唔大呢? 睇過4k試片震到仆街

- EIS係唔係軟件問題?將來可以通過update fix嘛?(OP又肯攪的話

已狗衝128

係軟件,睇返樓上講個原理先啦,睇完就應該知有無可能fix到
你地呢幾日買唔買到8G Ram版本

今日下午仲有

寻晚睇冇哂

佢有份主持發佈會 實大讚
幾時有番8G Ram 賣

個個reviewer 收撚哂錢咁 吹到話唔似iphone咁都講得出口

平日佢會鬧部機電池細左,機身太幼
你地呢幾日買唔買到8G Ram版本

今日下午仲有

寻晚睇冇哂

寻你老母
原來已經Shipped Out......

咁快
巴打訂64定128?
我128尋日有code即訂都未ship

我都係128 但要27號先送到(預計) 宜家仲係processing

me too
等到頸都長

平日佢會鬧部機電池細左,機身太幼

大陸128g 5分鐘賣哂

op玩飢餓行銷都唔奇
btw 如果有巴打入左手
可唔可以測試下op5 支唔支援 usb pd協議叉電
想知係咪無dash就得5v2a速度

op玩飢餓行銷都唔奇

一來
二來要睇oppo 肯俾佢賣幾多 撞正r11上市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞