OnePlus 3/3T 集中討論區 LIHKG (5)

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
買大陸版其實有無問題,好似平啲

自己刷返國際版rom就ok,會有返google apps

居然係amazon出先,京東果d反而無

出乜

出乜

睇到了 仲以為lihkg廣告
買大陸版其實有無問題,好似平啲

自己刷返國際版rom就ok,會有返google apps

接收頻譜唔一樣,不過都收到香港4G

出乜

睇到了 仲以為lihkg廣告

睇到了 以為iphone 7
有冇人應用電量%唔準?

待機9 個鐘就無左7%電,有開wifi, 用緊4.1.6
其實表現都幾唔理想
但我又唔記以前係會用幾多%,淨係知平時待機表現係弱左

咁我4.1.5 唔升住啦
OP5係6GB Ram定8GB Ram

應該有兩隻
64Gb rom 6Gb ram

128Gb rom 8Gb ram

應該有兩隻

暫時6GB ram 都好夠用,128GB 我未用到

應該有兩隻

暫時6GB ram 都好夠用,128GB 我未用到

8GB RAM 有咩用 真心問
好似4.1.1後電量倒水問題未有fix好既感覺
好似4.1.1後電量倒水問題未有fix好既感覺

倒得好勁
同樣用法好似用多左20%電
老老實實 無用op機 但望到你地討論oos d更新成日倒水變唔倒又倒返水 覺得op 寫rom好垃圾一味追更新
老老實實 無用op機 但望到你地討論oos d更新成日倒水變唔倒又倒返水 覺得op 寫rom好垃圾一味追更新

唔覺倒水....
我諗佢地意思係後台多左野
只係由原本唔食電變用多左....

用多左電但未到倒水級

唔覺倒水....

用多左電但未到倒水級

應該咁講 我覺得更新快係好
但每次個質素都好似keep唔到
例如你地話更新一版可以食多左兩成電

唔覺倒水....

用多左電但未到倒水級

無兩成咁跨張

其實ios情況仲嚴峻

wakelock 萬歲
剷完機再中過

唔覺倒水....

用多左電但未到倒水級

無兩成咁跨張

其實ios情況仲嚴峻

樓上wakelock

wakelock 萬歲
剷完機再中過

定位個掃描係咪開咗

wakelock 萬歲
剷完機再中過

定位個掃描係咪開咗

有開location
睇gsam 冇著過GPS wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞