TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
Cs無option唔考慮
想問各位推介IB 定係 td Int
唔使比
citi幫你wavie晒
申請緊CS, 佢嗰邊要我交返個Summary of Agreement, 入面有一欄要有個見證人做申請嘅證明(由太平紳士、持牌銀行分行經理(請列出持牌銀行名稱)、註冊會計師、律師或公證人填寫)

係咪正常架....?申請TD 嗰時都唔洗嘅
想問下 依加開左Td 國際 入金 暫時理想係咪city plus 定有其他推薦
緊急求救

申請緊ola國際版TD account

去到中間部份

佢話我唔符合申請margin account資格

會唔會係我填錯咩嘢?

要點做?

應該唔會有其它更好選擇
你用其它銀行入收係電匯手續費
依d離岸戶口入金又唔可以用wise 依d第三方平台代入
我尻吹到勁大都開唔到margin
得standard margin
照開左先算
但我一開始唔小心揀錯咗Advanced Margin

而家好似返唔到轉頭改返

點算

係差futures/forex/naked option姐,我好少玩呢啲所以冇理
不過我見開完之後係有得request升/取消margin嘅
Yes sir 咁我開住Cash Account先

TD個TOS真係幾好用,轉去CS真係乜都冇咁,真係唔知點算好
https://ola.tdameritrade.com/
申請ACC果陣係呢個網址係咪姐係申請緊TDint?
有冇巴打用ibhk入錢
填緊internal transfer張form,轉出賬戶名稱同轉入賬戶名稱係填咩?
公司account?
打咗比td hk,填返full name就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞