TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
上面第11頁已經有教學, 在TDHK網頁內, Download TDHK-231.pdf Form, 填好寄或 email 返去TDHK 銀行部, 除了寄等一日時間外, 銀行部收到後1天完成, 我係咁轉曬TD Int, 快手的, 可以慢慢轉.
睇你填form click 乜, 填全股全錢射走, 就TDHK 當日收到申請後安排就射走, 得零, 1-2日內射走完成.
https://invest.ameritrade.com/grid/p/login
My Account > My Profile > General > 右下 Real-time quotes & exchange agreements
我今日都入唔到, 入到都係戶口零, 可能有野更新, 稍後再試.
你指乜都無填但又無曬錢??
1, 可能今日有更新, 戶口停曬, 包括app, 只好稍後再試.
2, 真係出左事, 怕的可以在網頁內email 問下CS.
我就無事, 因為一早射走曬去TD Int, 你都慢慢安排走人了.
Ching, 多謝指教, 最後我在網頁內, email 問佢可否轉回不是專業炒家, 之後一小時回我, 重設這部分, 叫我填多一次乜都唔係(即係不是經驗買家等等, 全Non), 填完後OK, 再開返個thinkorswim, 就轉返係正常同步即時股票價格了.
上星期六都係咁
唔知係咪維修
一個鐘咁快
我上次預左佢一日先得所以第二日先subscribe到
係啦, 一係就快, 一係就等一日, 最後攪到咪OK囉今次, 同步睇盤真係差好遠, 好在無轉錯倉, 用返TD Int, Thanks.
係, 一定係, 而家無事了, 齊數, 星期一冬令時間開波, 再買過.
係,你用網頁版登入有寫維護時間
再推
ib / citi plus接近零收費入金td方式
同埋如果真係要出金呢兩到要點搞
電匯囉,仲可以點,仲要計埋中轉行收費
係咪即係咩方法都要收中轉行費?
IB就係13USD?
係,中轉行收費無得避,而且完全視乎你用邊間銀行收款
呢個係出金?
咁如果係由IBHK入金去TD int, 係咪可以好似呢個FT教學咁唔使錢?
https://haanga.hk/deal/ib-transfer-to-firstrade/
得卦,不過我用ACATS做射倉,唔使食一個月一次出金quota
google左一陣
IB ACAT去第度都係免費但係會慢過wire cash?
我之前用ACATS由TDHK射去FT要四五日
我o係TD int完全搵唔到ACAT
https://www.tdameritrade.com/funding-and-transfers.html#

After you log in, please go to My Account > Account Transfer and submit a separate transfer request for each account you are requesting to transfer. Include a copy of your most recent statement.

見唔見?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞