TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
咁想請問一下其實set cost 會唔會更精準? 如果分段賣出股嘅話
我諗因為轉咗之後冇咗部分data所以set cost basis已經係最好estimate P/L 嘅方法。暫時未試過分段賣會有咩影響
唔得呀, 我用番登記資料登入佢都仲係話 technical error
我打客服佢叫我咁做得咗 一係你打去問吓
原來等多幾日會見返個成本價
會唔會係FT幫你計而唔係TD射去
無可能啦,FT邊可能知我成本價,同埋佢係show晒我同一隻股每批股的入價價
TD int 出金可以行ACH link IBHK,1-2工作天到帳,免手續費,已測試可行。

注意係TD網頁選擇ACH Link IBHK時,IB提供既ACH帳號中間個字母U要去掉先可以成功Link
以我理解係 但未親測
但TD int本身出金都要比25USD?
我就係話轉倉之後原來會過埋成本價
(check返好似話係因為稅務問題,方便投資者計返資本增值稅,所以要求射倉要射埋成本價)

無可能啦,FT邊可能知我成本價,同埋佢係show晒我同一隻股每批股的入價價

我呢句意思係指FT本來唔知我成本價,無可能係就咁幫我計,成本價一定係TDHK射去
行ACH唔需要

你指真正住在英國?? 咁照直講左, 問下英國比唔比開戶, 或更新後以另一個國籍申請TD Int.
TD 應該就係唔做英國生意所以cut左...
咁就無啦, 搵香港家人或朋友開另一個做買賣, 一係開另一個證券商玩吧.
掉返轉IBHK出金去TD Intl應該Link唔到ACH?
Link唔到,我之前係行wire
有無人TD HK係margin account但開TD intl 淨係開到cash?
係唔係無辦法開返margin要補倉?
有冇人分享下個thinkorswim個界面點setup
想學下野
試試佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞