TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
TD INT 個美金匯率 係咪都係跟ICBC?
離岸直接電匯usd 好似firstrade 咁喎
你係香港用港紙先跟icbc同你兌美金
咁個匯率係點計
Oooh 明白了
即係自己銀行兌咗先
沒得TD同我直接兌
係呀, 自己兌左先
我過錢落td int 2日先到數,可能用匯豐
用citi plus啦 免匯款手續費
開緊cs HK 但係咁hang
填到W8 online form 又話service not available
想知ts int出金有無難度?
屌係firstrade對方公司填左TD ameritrade
自己出去換
唔使畀中轉行 fee?
可能要

佢outside US係用另一間銀行叫First National Bank of Omaha收USD
可能個route係Citi HK>Citi US>呢間野
Citi US會收

https://www.tdameritrade.com/content/dam/tda/retail/marketing/en/pdf/TDA101303.pdf
想問citi plus wire錢係咪揀charge自己就會自動waive?
正常就係 但係中轉行charge左
Citi都管唔到
citi 揀 sender pay all 的話就免到中轉行費用
可能要,都係要試下先知
咁trade history 有冇?即係幾時用咗咩價買?
有冇人試將 TDHK transfer 去CS international, 想知幾耐同要唔要收費?
TDHK 果時係匯去Wells Fargo Bank, citi唔收錢.

TDUS都有Wells Fargo Bank account. 我諗經citi都唔收.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞