TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
有無人用transferwise入金落TD int
基本上死梗
兩日
跪求ib入金td int攻略
如果唔係12月tdhk收皮前要入多幾皮入去
得幾k喺tdhk係咪轉ib會好啲
後悔冇入多啲落tdhk先轉tdintl
宜家電滙要比手續費
用ib/citi plus入唔使
巴打之前試過?
FT直接一鍵轉倉?
係咪唔洗喺TD 操作,FT會幫我通知TD?
sor我搞錯左
我記錯FT,有人話TD係得
嚇死 不過我見TD入金好似可以用IB射過去 你有無試過
我諗應該係ACATS?
想問下td int同td hk入金出金方法一唔一樣?
射左倉係咪無得down返啲statement
citi plus電滙免charge

另外想問我set左authenticator, 第一次成功, 但login左之後電腦同手機都冇再彈authenticator就login到, 係咪唔正常?
Citi Plus 唔知而家開戶口耐唔耐?? 早前要排2星期, 太耐無再攪.
新手想問下第一次係TD 出金要電滙
佢有一個"銀行 ABA/路由號碼"
佢話支票上邊有
但係我冇支票 係唔係要打去銀行問佢囉?
我係用恆生既
係, 盡早download 返比自己.
ABA係美國國內轉賬用架,國際電匯係用SWIFT,你應該揀錯左
網頁同一電腦開, 就不會問取認證, 但用 thinkorswim 每次開都會問一次.
諗緊射去IB定firstrade好

但見到你哋個個都係揀firstrade
唔該巴打 係禁錯左
仆街 我過數去td intl係用aba code入
佢又搵到間銀行
有冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞