TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
ACAT一定係成個account唔可以淨cash
ACATS本身可以齋射現金,我係咁由IB射現金去FT。唔通TD唔可以 incoming partial transfer?
有wor
佢自己都係recommend你用ACH, Deposit into Your TD Ameritrade Account個頁寫, 你係Transfer money from your bank (ACH)
Give instructions directly to your bank or payroll provider. Here's what they need to know:
Amount of transfer
Routing #: 021912915 (TD Bank USA, N.A.)
Account #: XXXXXXXX
咁IBHK用ACH出金去TD int係咪好過wire / ACAT?
好撚亂
都係一個月一次出金quota囉
都幾複雜下
原本你個頁係for full account transfer
之後佢有provide一條link係partial account transfer
不過我未開ib無得試
明白哂

今日ola個server又有事?

Submit唔到online form呀

成日都話有technical issue

巴打用citi入錢? 係咪兩間都唔使收費
你揀返費用由你承擔就得
citiplus 唔收錢
thanks above bro
除左頭post, 我sum up左有用資訊, 可以加入擺新post頭
大家幫手update同樓主pin
岩岩先睇張form要簽名
Delivering Account Owner同Receiving Account Owner
係咪求其簽兩個名就得, 我都無簽過名比佢佢點對
多謝Ching, 把我既教學再Post, 真係有人睇唔到 或 無時間睇上面咁多版同搵, 咁比 Link 睇得清楚好多, 希望可以幫到其他TD HK 用戶.
Thanks a lot
佢應該當你簽這一次當係以後用這個簽名用這一個認證, 或 用Passport申請時做對名, 我都係第一次簽左名寄比佢, 佢都無對名, 唔知邊個係用開, 因為我用HKID申請.
IBHK setup ACH connection嗰度,根本冇得比你揀TD intl, 淨係得啲美國銀行(而唔係券商),所以應該用唔到ACH轉去TD intl
你岩,ACH一定要個人戶口
算了, 我都係用以下最簡單方法算, 無謂攪咁多難野.
入金 : 申請Citi Bank (免手續費)
出金 : 匯款至香港事但間銀行
ACATS有幾難
不過ACATS其實係用黎將美金轉倉,唔係攞走
出金最平應該係acat去ibhk
轉返港紙再fps返自己本地戶口
要睇下outgoing transfer間行收唔收ACATS費用喎
https://www.tdameritrade.com/pricing/brokerage-fees.html
TDUS就咁
Outbound full account transfer $75
Outbound partial account transfer FREE
即係你無股票,得返現金就唔可以咁玩

至於FT不論partial定full都要數
咁樣出金要法係咪應該唔計outgoing wire要收個25 USD?
同埋ACATS射cash係咪一定要射哂個戶口入面全部cash?
ACATS係證券行之間過戶,當然唔計電匯
我係FT個邊就可以揀要過幾多資產,唔知TD點啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞