TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
係咪㩒轉賬頭寸,用ACATS?
唔該晒師兄
其本上電腦會記住個 thinkorswim watchlist, 下次開返登入TD Int 戶口時會睇返曬, 如果無既, 就把HK 個 watchlist save as to csv, 再把個 watchlist.csv 晌 thinkorswim再登入TD Int後, import 入去, 就會睇得了, 就係咁.
有親戚 或 朋友 晌境內借個地址可以申請到.
TD int如果係加拿大仲用唔用到?
因為CS int好似唔係加拿大提供服務

另外如果想轉CS hk, 睇#1話要打比CSHK約時間開戶, 即係要親身去CSHK搞? 網上搞得唔得?
因為tax reason理論上用唔到,你開戶去揀加拿大會彈你去加拿大TD Investing
用咩方法入錢最平同最快?
直接用online citibanking轉賬得唔得?
入TD Int? citi online banking wire transfer ok
唔該 citi洗唔洗手續費?
Citi plus, priority, Gold唔洗,普通戶口要

記住要揀你自己支付所有費用
不用, 但要按自已比(緊記), City 最後唔會收你, 叫對方比會立即向你收費, 小心.
citi金融機構係叫美國境內定外
境內同外係比唔同銀行
照字面解應該係境外,境內係美國本地銀行,但係之前有巴打試過兩個都得
個境外swift ID citi search 唔到
用aba code 搵到
如果係八位swift的話,有機會要補XXX係後面先搵到
八位swift轉十一位swift係補XXX係後面
我用aba code 搵到間銀行做收款人
但到入銀碼個版面就叫我入收款銀行個fedwire
我冇理佢照過到版
但佢話要收hkd200手續費唔洗理佢?唔會扣?
tdhk 仲收唔收入金 同d錢是否可以internal transfer 去TD ola?
fedwire code = ABA code
如果你係Citi Plus/Priority/Gold,揀自己俾曬ok,waive咗
收到十二月,係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞