TD Ameritrade HK/int德美利證劵中伏區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
電匯入金詳細如下 (英文版自已對照吧) :
這個方法如果普通儲蓄戶口可以比你入金(美國戶口加入成功) 都可以電匯, 另一個First National Bank of Omaha for 美國境外方法都可以.

https://invest.ameritrade.com/
Login your TD Int account > 我的賬戶 > 存款 > 電匯轉移

我指美國 TD INT, 不是TDHK, 出年2月28日後都用不到了, 下次都要用新電匯方法去TD INT了.
呢個試過入兩次錢都成功但可能要1-2日
係呀, 慢就慢D, 但起碼最低方法電匯到 (無HSBC US, CITY 個類人士).
你有美國戶口?如果唔係,唔係呢個喎

可以港紙入,不過都係要滙,冇FPS
應該要用First National Bank of Omaha,除非你有美國本土戶口
想問師兄們如果用citi 轉錢落TD int,係咪唔使收手續費
有無人射去FT
想問下大概幾耐先會到?
諗住全部連cash 射過去
我citi用well fargo入左二次都入到 $0 fee
都幾快,email 話要3個禮拜
thanks
係, 用city 唔駛比手續費, 留意, 你轉過去時Click 話你比手續費, 到時結算時City 就唔會收你, 好多時用戶話要佢比, 係錯, 自已要出指示比, City 至會唔會收.
US$25 就由佢啦,係怕耐strong hold 咗有咩事走唔到
其實係唔扣既, 好多時手續上扣左先, 再比返你的, 但佢應該寫明HK就汁, 射邊到唔扣, 扣左追返佢, 實會比返你, 放心, 講左就汁唔扣.
其實無分, 只要入到佢戶口, 就有人同你跟, 入到你戶口, 進行買賣, 境外可能比佢得個知字啫.
唔該晒
想問下,td internal transfer之後,個tradeprice係唔係會冇咗?
你指thinkorswim desktop 版, 入面其中一版? 還在, 其他手機 or Pad 我就唔清楚.
我係用手機app,見唔到trade price,好難記得當時買嘅成本價係幾多
假若有TD INT做長倉開DRIP收息,咁想問下係咪應該開IB短抄再加CITI PLUS 入錢出錢?
想問TD 點申請 day trade?
早前睇過TD HK 網, 要有2500美, INT 都應該跟係一樣.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞