[音響撚]音響HIFI討論區(15)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我怕煩買返同牌子
egg咁細都唔知推到d乜sub
無咩概念真係
我去陳列聽下先..
多數都係用active sub, 要插電
Surround 最煩 要吋喇叭擺岩位
尤其天空喇叭
諗住2聲道應該夠了,個空間唔係好大
Kef ls50 wireless 1代 有無咩評價?

各位師兄,我朋友送咗兩個喇叭畀我,上面有呢啲咁嘅數字,冇跟線同個擴音器,我應該買個咩最實惠抵玩多功能性價比高嘅擴音器同線?

我見有啲有藍牙功能,係咪可以好似fender/Marshall藍牙喇叭咁就咁係電話射啲歌上去播?
其實kef 啲sub 性價比唔係特別高,最平隻kube8 都要4千蚊,不過就個樣就比其他牌子靚仔啲

同埋egg 咁細隻,音場又唔係闊,睇戲效果一般,你可以去showroom 試下

係我屋企人之前做gp group, 員工價可以半價買我先成手kef 野,egg, lsx, ls50 meta, kube10b 齊哂
細細部 馬仔7000N + 607 都好夠
你呢隻 咩牌子咩model ?
就咁睇係8ohm
10-150w 都推到, 靈敏89db 好易推 ,再睇你單元幾大
有好多 入門 all in one 都有藍牙
Blue sound power node2
Yamaha WXA50
Marntz P7000N
$5000 - 8000不等
無咩人 買kube 系列 性價比低 ,一係直上過萬級賣細隻KC62 , 或者萬六既 KF92
平平地入門貪玩可以買Polk PSW 111
8吋 , 2000 有找
隻 kube 10 如何?
講真 KEF 係要賣下靚仔易入屋既
一般係咪去返友誠都ok?
見網上對友誠上面啲comments 麻麻地
Or 有無邊幾間有信譽啲
房仔細細絕對夠用!唔該巴打
都ok, 質素唔差,放房睇戲用好滿意,鋼琴面好靚仔,但真係唔值,不過我半價買2500有10吋就抵屌

我成日覺得kef 啲野有一半錢係買佢個design, 如果要過老婆果關,買kef會易過啲
有冇ching 用緊elac vela 系列?
點解 之前搵過佢買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞