[音響撚]音響HIFI討論區(15)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
飛咗 飛埋水線都唔得唔知係部機定屋企大廈電流定漏電問題
收貨啦, 下次再考慮換拖版

你指黑色果個嗎? 係高音單體黎,Pioneer PT-406重mod版,佢拆埋走個黑色膠框淨係留番個multi-cell horn用。
Proac喇叭,應該夾咩線好? Budget~$3000
有冇人知devialet 香港鋪用唔用到tap n go 消費券?
oic
我仲係到諗個高音放咗係邊
未買過 Futureshop
想問下如果寫住 Available in the UK only 嗰 D 線係咪唔送香港
另外 D 線幾長?重唔重?如果 UK only 要集運無得扣稅嘅話想計下抵唔抵
你開左acc, set HK,
(我估)自動會過濾買唔到既貨

購買頁有長度,插頭 揀(散線人手制)
冇就姐係原裝盒個類, 說明頁有寫幾長,幾重.物資

正常平郵掛號最底~hk$50/kg
可另揀dhl速遞(購買頁有報價)
我試試先 thx
唔會
我試過眼殘
買咗條available in UK only 嘅線
跟著即刻收到email
問我一係就轉個UK 地址 一係就退錢
用集運咪得
用集運就要比 include VAT 價
最後我搵番香港dealer 買
你係咪買Tellurium Q 線?咁的話香港個價真係同未來店個價差唔多

最後搵咗個相熟嘅dealer
仲平過futureshop
TQ Black II 比我嘅聽感係暖聲分析力好
感覺幾好
利申 已經放咗
係咪要去佐敦間 dealer 度買?
之前個fd借過部streamer 用AES輸出發覺比部rasperry pi + picoreplayer 好唔少,但果部機無airplay,所以想買返部有airplay support 嘅streamer,唔知初代Auralic Aries 大白羊飛秒鐘版連原裝線性牛會唔會差過新版Aries G2/G2.1 好多?因為見初代大白羊個價都幾吸引
初代意思係白色果部?
我諗如果可以 最起碼都Aries g1?白色果部好似14年出 有d舊 g1 電路方面同g2唔係差好遠 主要係電氣隔離果d 冇得駁4件套裝 冇得裝harddisk 筆直有限我諗g1抵玩
唔知ching 對rasperry pi 呢類 SBC 有咩評價? 我就自己玩過唔少,pi/allo/bbb 多到唔記得 , 又線電又隔離,點攪都係覺得聲好悶音牆好平,最後放棄晒,唯一得著學左部分 linux 操作
就係試過streamer 發覺個sound stage 立體咗好多同開揚咗好多先奶嘢
銀色果部,白色果部係小白羊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞