[音響撚]音響HIFI討論區(15)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
要平就得淘仔
唔淘嘅話Keces好似算入門
香港有兩三檔都有LPS 但都好似唔平
我用緊淘仔老虎魚 LPS ,足料好聲,幾舊水抵玩
Mission LX-2 MKII, Q Acoustics Q3020i, DALI SPEKTOR 2
請問聽人聲揀邊對?
或者差唔多價錢有冇其他選擇?
elac原裝腳架1對都要6000 考慮緊有無需要 平一截既腳perform唔perform到

你係咪同我一樣類似Sony 貼地 個隻座檯款
我用宜傢一塊層板+ Polk S35 搞掂咗
都係sony 但最大問題係電視上面有吊櫃頂住
淘仔有隻叫君子黑武士腳架好似用得過
如果個原裝腳架可以鎖對喇叭落去架上面的話就值得考慮
個櫃頂到實一實?
想問iLoud MM可唔可以打橫放
因為得MON下面有位擺
是呀..
想買大啲電視都唔得
如果中置放電視前既話都遮幾多下
Neumann KH120A點睇?
識啲做錄音既叫我買呢隻
好似錯post 梳
冇錯呀,active speaker 都愈來愈多人接受到,依隻好嘢嚟
屋企有個dac fostex hp-p1 以前用黎駁手機聽歌
而家諗住買套喇叭for 電視睇netflix同聽歌 舊dac仲有冇價值? 可以點駁?
呢排想升級部 streamer dac, 本來對 Auralic Altair G2.1 幾有興趣。點知原來係支那牌子,即刻無性趣
好似淨係可以ipod in?
但佢真係幾好聲 個app都好用
成4皮嘢我唔會買佢,俾多少少買 DMS700 或者 N05XD
N05XD 啦,Cary 個app 核突到完全唔想用,Eso 起碼直接買Lumin 個app 嚟用,靚好多,同埋N05XD 幾方便,可以做埋前級同耳擴
N05XD 個前級質素點呢?我用緊合併機前級部份又好似無用浪費左
我都係咁接駁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞