[音響撚]音響HIFI討論區(15)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
如果要正價 2gb 4gb要backorder到22年1月
研究下先 麻煩曬師兄
Supra
iloud mm + ifi zen dac v2 用嘅rca線有無推介??budget 1k 樓下
十仔有冇推介?本身用緊垃圾
最近見到多人講Definitive technology dn10 或者svs sb3000 micro
有冇巴打試過或者差唔多價位既? 地方唔大,100 呎左右
我開頭買就係自己就想慢慢入門玩,自己換下換下先有樂趣
買active speaker 又好似冇咁多野玩
我用緊DN8
有promote 4千有找
抵用
想買普通喇叭線拉後置同天花
邊間鋪平?
我淘綠聯,500蚊100m
150芯線
belden 8471
係咪平過香港好多?
質素差不多?
釘墊係咪多人用isoacoustics
有位朋友推介我用gaia iii 預3000蚊到
自隊覆自己
上左labkable 買左啲下價啲tiglon 100舊水粒
都幾肯定我會想買
就咁qobuz 直出g1都好聲過我部sa11s3
聽argerich 1965 live 最後果首chopin既heroic 好撚聽到如果唔係佢有客黎試野我實聽多半個鐘
岩岩睇開review33 見到有人放部kinki studio $12000 好撚抵玩
上次係M Base聽Aries+Vega分離度好高 啲嘢清得嚟又夠音樂感 佢果度空間唔大但個音場深度都造得唔錯
3000邊到買? 我見amazon 3100到。
我剛剛入手2手 今日裝左 外型好靚仔
音場係大左一個圈 樂器定位都好左
以為我錯覺 但另一半都聽得出 不過有可能2個都有錯覺
150芯線拉後置同天花喇叭ok?
我拉曬成套5.1.4
音質ok? 新手打算跟你買
睇戲 ok 呀 無問題
可能聽歌感覺人聲高音會差少少
好 👌🏼咁差d前置兩隻喇叭再換線都ok
粗度係唔係正常150就夠?
我推 前置 Polk S20
中置S35
後置 S10
FH minx 22
都無問題
睇戲夠力
但我cas 佢好似冇得比我用usb駁電腦?
要加多部Aries 用Lan入
唔想兩部就買Altair
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞