[音響撚]音響HIFI討論區(15)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
sor 無一次過打曬啲野

https://www.stsd99.com/phpBB3/viewtopic.php?f=61&t=3129

我睇過呢個pos係 要玩雙機架構 一部LMS一部連Dac 係咪一定要咁樣分開玩2部機
賣左換返wireless 2 咪好似冇點升級過?
我都係用NAIM,想搵3萬內DAC,諗緊SCHIIT
三個入面我會揀kanto
另外聽女歌手唔洗專登買subwoofer啦 買dac 好過
點會呢,CXA81得80w根本推唔好LS50。你睇下LS50 wireless每邊有乜多W。另外仲可以買啲靚電源線升級。

反而我想知當初邊個水你買CXA81同CXN V2

不如講下大約幾多筆直?
呢個配搭友誠好似得一間可以試
我去啲舖頭聽到加埋base正好多
不過唔知Kanto 同Bose soundbar 700 分別大唔大 因為我去試聽嗰到係Bose soundbar 700 加Bose bass module 700
加埋仲貴過LS50 wireless 2,啲聲應該都唔夠比。

如果cxa81唔係水,咁就係比人水左買LS50 Meta
應該大約$400左右
睇左陣review 都係決定買左喇叭線同rca先

ching 用緊咩rca 線?
我都係
WHAT HI-FI? 水左我買
不過呢個配搭真心幾好
岩我呢啲新手
我用緊XLR Gotham 11301
一對好似都係1000樓下

真心幾好
我自己都係cxa81同ls50 meta
成個組合夠靚
買2gb都夠添,不過好似已經無貨。
我自己用usb out,再加usb isolation。hat 同i2s睇下你想要啲乜先,研究完都想加既我阻止唔到你。
volumio比錢可以有tidal connect,ifi zen stream就係咁。

picorepleyer都有tidal,see this:

https://www.stsd99.com/phpBB3/viewtopic.php?f=61&t=3129
唔一定,一部pi都可以。

雙機個概念係一部做streamer,另一部專注做player
3萬就唔買schiit啦。似乎設計有啲問題。
點解唔買wireless?個價唔係差唔多?
見ppt有人話app唔少bug
同埋一壞就好撚貴
有咩問題?好彩未買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞