[音響撚]音響HIFI討論區(15)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
可以呀,Let me put that into my writing list!
Sc203, iloud mm, kanto yu4點揀好
睇左好耐 上網睇203好似bass好啲但好似某啲位會變到好含糊e.g. https://youtu.be/24pGXqV6Iic 3:45

或者4千內有冇邊隻細細地電腦用推介
巴打用緊? 覺得點?
用緊
呢個價錢又要細隻得黎個bass做得好,我覺得SC203冇得輸
仲有AMT高音
以前唔識thomann, 我係香港買行貨,結果貴差唔多一倍
https://youtu.be/24pGXqV6Iic 3:45果到同你聽soundtrack 會唔會好似片果到咁lur埋一舊?

我就咁用kph30i clear 聽呢呢條片又唔覺lur埋一舊,只係8020D好似自然d而SC203 mid bass sharp d特出d
youtube片, 只返映自家器材質數.

你聽到lur埋一舊. 係你手上pc,解碼.喇叭 出到lur埋一舊. 與片中喇叭冇任何關係.
想問用尼放係廳聽歌同睇戲 有無邊款喇巴介紹
5K左右 想要細舊D
你會用咩機/Source播歌?
手機藍牙播歌 電視插線睇戲 想要1舊果d
一舊過嘅唔識
兩舊嘅就有Kanto YU4 / YU6
你睇下會唔會太大舊
依隻就有藍芽 , 有光纖In , RCA & 3.5mm in.
雖然唔知你部電視有冇光纖Output
但冇光纖output 都可以用3.5mm
R2R dac
holiday spring 3
而家好多人youtube 試mon試喇叭
都唔知點講好
各位師兄想問一個問題如果我用緊ls50 wireless ii 同Roon, 可唔可以用hq player 嚟做upscale 再用roon stream去ls50 到播 ?
搞咗三個月 終於5.1.4 齊曬

天花聲好正
睇end game 最後個戰
太空船狂射激光 頭頂射落嚟咗
最近black friday買左隻iloud mm
想問下2k budget for dac
ifi zen dac v2, topping dx3 pro 定d50s好?
Schiit modi, JDS EL dac 2
恭喜巴打全套加埋大概幾錢?
5.1.4 好正
最後巴打點過老婆裝修天花喇叭果關?
砌緊5.1.2, BF執左對JBL 530+520C, 後置同天空聲道諗住用兩對control x搞掂, 各位巴打有冇咩avr推薦

subwoofer最少10吋, 暫時未諗到用咩, 真係諗唔到最後可能svs算
千六買對喇叭,二千蚊買dac ?

Iloud mom有dsp,用唔用dac 分唔會好大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞