[音響撚]音響HIFI討論區(15)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
如果我usb-> ddc-> coax係咪用緊佢個dac
如果你玩LS50w2
我建議玩DLNA + 玩電源線
打機駁呢啲 Hifi speaker 唔清楚了 等有玩開既答
如果睇YouTube 就算啦 直接AUX 算
我再睇下DLNA先 電腦果邊我都諗緊就咁算la
你播開自己file定tidal qobuz?
不如直接roon啦
我自己file tidal KKBOX 都有用開如果tidal connect 同roon出tidal 係咪後者靚聲啲
因為ifi stream冇dac , usb , 同軸要out去有dac既機,再出amp.or有源喇叭.

你買多部ifi dac
電箱換左制無聲,個廳出面仲有聲好煩要拎部amp去整 但淨插電腦都好似有聲 唔知換制面有無用
1. 換線試下.
2. hard reset試下.
你斷電麻, 平時standby
有電池㗎,正常停半日電唔會冇哂記憶
試吓換過第二個hdmi port 位插chromecast?
你會唔會係㩒錯制reset過

你可以斷電1日試多一次
推一推
唔該哂 ching
價錢都係接受範圍 我研究下
之前有諗過水母d系列
不過好似都係流流地?

有諗過soundstick 3同aura studio2/3
但最後都唔放心
我用緊x3700, 用Apple tv 同chrome cast都冇野,係駁淘寶嘅唱k 機會出事,駁左會搞到所有arc / cec 功能都用唔到,加埋啲cec 阻斷頭都唔得,而家就唯有唱k 先駁av amp

巴打你會唔會有插住其他device ?有嘅要逐部試吓邊部出事
我有對 CM1 S1 (好似2000年尾產物)
之前用Kef q300,換左發覺soundstage 差好遠

就換做cm7

好好奇而家啲新款啲音式係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞