[音響撚]音響HIFI討論區(15)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
你仲戇鳩呢啲垃圾牌子喇叭聽得入耳架
關我撚事, 買個位唔係我. 你睇清楚.
Edified 入門 唔差既
係個牌子擺係廳 唔太見得人
冇話關你事冇必要唔好提垃圾牌子
我之前係Q300,换左B&W CM1 S1, 差好遠
不過同軸喇叭嘅優勢幾有趣
手頭上得Apple music有無損
用條Lightning 轉USB A公頭 > USB A母 去USB A母(USB3.0)>USB A 公轉USB B >入喇叭得唔得?
同樣用Apple music藍牙連會唔會差好遠?

用緊edifier A100
thank you
https://youtu.be/KScXEosg-0U

買條apple camera kit
apple music 出到無損幾乎一定要 用camera kit轉usb出黎
但都有些少機會有人唔得
apple music 轉藍牙 = 轉返AAC 聽,同無損無關係啦
想問KEF ls50 wireless2 好唔好?
有冇人用ILOUD MM 駁電腦?
我用MM音量 "0" 既話, 非常大聲 要用好細既VOLUME先得
電腦度用100%VOLUME 經 DAC做輸出
去AV LIFE 試聽啦
但呢set 兩萬內All in one / 自己砌既最高CP 值
國仁舊版睇過想知新版點,同埋舊版呢到都好似有ching有
新版香港有貨未?中文都淨係見到啲台灣寫的
有啊,誠哥都有賣
誠哥即係邊間?
凶宅
出面23800
點樣有兩萬內?
下 ? 咁貴咩 之前有師兄19800 入手 好似係
9月之後加咗價
但講下價都應該近2萬
瘋澤
所以有無高手試聽過新bluesound powernode?
想夾中價書架但怕佢乾聲
雅詠好似有做Bluesound
不過佢做開高價野
用緊 node 2 +DAC +amp

不過發覺 raspberry pi+ taobao dac module 其實幾好玩,又平,不過係一個learning experience ,唔係plug and play.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞