[音響撚]音響HIFI討論區(15)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
冇個啱插
姐係iloud mm一定要插前面3.5mm?
咁我買條一開二既3.5mm插晒耳牛同iloud mm得唔得
有dsp ,唔洗買dac
你會同時聽?
唔會 懶得插黎插去咁解
啱啱google完喇叭同耳機1開2好似唔係幾好
都係唔好咁懶算
黃金地庫,長期有檔播 edifier ...你去聽下
黃金嗰檔唔知點解聽出嚟係唔好聽
得個叫做有聲出
可能太多嘢堆埋喺嗰到
有日問佢 用乜機播, 條友話 平板+mp3 , 放便揀歌

其實 搵部CD 機 播幾隻係人都聽既碟仲好
抵價入左對Q350, 等對JBL 530到埋AB下再決定用邊對做前置 另一對做後置

依家差隻SUB唔知用咩好, 10吋有冇咩推薦?
KEF ? Q 系外型靚仔 但咁耐都無咩人推薦
個同軸單元好似成日俾人話bass 唔夠?
6吋半低音單元, 量其實夠, 不過唔係好深就真, 佢太抵我諗住唔岩聽咪做後置
我見正價呢隻都成5000銀
二手喇叭執得岩 又正常無壞真係好抵
想問下咁多位巴打
如果用緊Edifier a100
想買個Dac筆直1000內主要聽hiphop低音同埋人聲
有冇邊啲推薦謝謝
1k就ifi dac zen v1,or v2
有底音增益制, 開左 炸到飛起.
咪講左有dsp 既喇叭可以唔洗買dac
有同好,係2回事.
跟機份dsp多數雞雞地.

A2+ 加dac , 由聲音單簿,冇底音. 即刻改變晒.
人聲厚實返小小, 底音加強翻.
各位巴打,小弟嚟緊會裝修同埋想入坑,想問下裝修個時有無咩要同裝修師傅講?例如要留定啲位俾amp同dac
https://www.dolby.com/about/support/guide/speaker-setup-guides/

睇你想做咩setup之後跟圖預位, 開坑藏喉, 買埋線比佢入喉, 如果想靚D可以做埋speaker wire牆插, 全部野都可以上amazon買到, 平靚正

唔好好似我咁裝修完先想藏線 已經冇得番轉頭

線槽幫到你
電箱拉獨立線俾hifi用
最簡單就獨立MCB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞