Samsung Galaxy 集中討論區(151) S21更新繼續拖 白卡已潛

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
1日
https://youtu.be/UCrZZ1aNkAc
Rollable 工程機上手 摺痕唔係好起眼,但個ratio實用好多 重量都同foldable差唔多
平時係6.7吋可以完美做主力使用,攤開7.4吋for需要多工\睇片時用,希望三叔可以快撚啲搞掂
呀睇到了,對比s21ultra 厚左0.15mm,感覺都ok
咁撚快?我早幾日搵咗好耐 喺間百老匯見到有就手痕買咗
咁岩豐澤貨倉返左貨 就即刻落訂
呢個時間點買任何arm野,尤其係android,我個人覺得係89入國軍
Arm V8呢個大版本都用左10年,V9會重點打機器學習同安全性,呢啲野應該v8嘅soc無辦法支持更新。

同埋最緊要係有新核心,A55小核用左4年終於升級A510,可以預期就算製程一樣垃圾,發熱量同續航都會有改善
你講得太複雜
佢唔會明
講人話就係: 888= PS4 pro,898= ps5
都係唔夠簡單
佢條問題其實等於「8月尾好唔好買iPhone,定係等9月先」
依家10月係有啲尷尬
不過如果搵到優惠/贈品嘅話都可以一戰
慣例12月發佈898,1月發佈s21,咁你會等3個月左右
又無話不智嘅,如果折扣幅度大都可以入手,但我覺得今年s21系好似無乜點插水
多數都1-2月出新
不過唔知晶片短缺會唔會令計劃有變

但10月買都起碼仲有3個月威嘅
睇下邊度出機平啦
咁個情況有啲唔同 尤其係non pro黎講,12如果有大折扣,會抵玩過買13
性價比嚟講我覺得係S21細機
假假地都係最新粒U
不過唔肯定夠唔夠電
PS5 = 買唔到
但之前又話買就買s21u

s21真係咁唔值買
宜家又見佢買s21系買gw4 平500
部部機都係咁
晶片短缺令到貨量少咗
同埋有消費劵令啲鋪頭大貪咗
所以個價唔會點跌
分分鐘仲貴過之前買 個陣有smart octopus送$500 + csl員工優惠code
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞