Samsung Galaxy 集中討論區(151) S21更新繼續拖 白卡已潛

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
咁而家由flip 3 比成皮轉去s21U又好似真係唔抵
100% n20u
1080同2k 差別大唔大
想開120但n20u支援1080only
1080p睇文字係好清晰 但2k 啲字係再上一級crisp
色彩黎講s21u 明顯睇得出色彩更靚(但不是艷)
但其實 n20u 都係好頂級+通透 簡單來說唔會矇 係99分同100分果一分嘅差別
Samsung 出嘅888 機用起上黎就係lag過865 /865+
電量由於865/+ 唔識發熱嘅關係(當然還有2k vs 1080p) 係我個人嘅真實每日使用情況下 係完全屌打s21u
s21u 我挨不到夜晚回家
*我s21u+fold3 轉番n20u +fold2

頂唔順888 一代垃圾u
如果有部機有s21u外觀 但865/870u 就好了
我由s20+轉flip3..
我明顯發覺lag過s20+..我唔記得s20+咩U
所以我有少少想換S21U...但聽你咁講完
我而家連s21U都唔想換
s20+ 當時覺得好樣衰
但去到 2021 就覺得s20+係一代神機 要咩有咩 又穩又輕又有電量 可惜買唔到了
我仲keep住做備用機...係舊電唔太耐用
樣衰係唔會變 都仍然係樣衰
唉 好想換走部flip3...但唔知換咩好
thx 好詳盡
狗沖換機先
我部S20+淺藍色貼埋triskin背貼之後好靚百看不厭
白色無哂貨 如見到有同我講聲
睇完之後我想用番我部s20+
flip3想賣咗佢
咁其實n20U係咪好過s20+?
巴打我一樣

早幾日轉咗
有無fold3 巴絲知道連登可唔可以fix死左手邊揀討論區

唔使一入post無得快速揀討論區
個人覺得S20+造工同重量同近攝小勝
其他方面N20U小勝
係喎 唔同步 咁幾靚都好似俾人打斷左手腳
其實究竟有冇巴打同我一樣覺得flip3唔好用都唔知係888問題定部機問題
啲fd用s21U都話好好用
好掙扎..用部新機換番s21...
仲摸索緊
除咗用外mon打字會成日錯之外其他幾好

不過屋企smarthome啲嘢有排搞
係呀,所以搞左幾日我最後都係用番上面4條邊有INFO睇個款
本來想要有行針+電子,但冇野咁完美
最理想,想要齊針,電子時間,月日,心跳,電,步數
答一答大家
note 20 ultra 應該唔會有白色行貨啦 我為左買部白色俾女朋友 差唔多問晒所有行貨既舖都唔見有(price.com list晒出來既都問晒了)
係經過南豐有間野 問 ,佢話有不過要俾左錢第二日拎貨,覺得鬼鬼地所以無要到。 最後買部金色俾佢算
charge 5 唔知點解記錄唔到血氧 隻錶有顯示但app睇唔到

但fitbit啲數應該準啲?
追下post 上網睇下review 都知嚿電唔得啦

梗係等s22啦 1月尾2月頭發佈
我一出就買咗 冇睇咁多
因為s20+舊電開始唔襟
但唔係只係舊電啵 我打啲要求唔係好高既game都lag
上網Google完先知原來N20U SOT仲少過S20+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞