Samsung Galaxy 集中討論區(151) S21更新繼續拖 白卡已潛

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
打機發現有問題
之後跟youtube d片裝apps狂試

不過有d問題apps未必試到 靠打機先留意到
同以前等佢a70s咁
最後都冇出
呢d會唔會他日轉牌子就用唔番??
咁撚大獲
不過我好少拎部機打機 玩都係玩d掛機game
今日都買左 即場用apps試左好耐都冇事
希望真係冇事
有咩test app必裝
都係3800買?
係 不斷係個mon到5指亂舞 d線都好直
s20fe用垃圾mon真係嘥曬
有冇人部s21成日重新開機。。。?
開咗呢個?
Bixby routines 可以,可以每個 apps 分開

好耐無用電話打機,但 samsung 應該有個 game center 可以再細緻啲去較 cpu max load 幾多% 之類 (S7 年代有,而家唔肯定)
冇開。。好似係hang機咁 然後重新開機嗰種呢排一日重四五次
SMS Backup and Restore
由第一部Moto Droid用到依家,零投訴

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore
有架咩 用緊s8+ 都冇留意呢樣野
Samsung 癡撚線
將啲嘢亂咁放
首先下載 game center (好似預載?)
再去 galaxy store 裝 game plugin
再裝 game booster plus
就可以逐個遊戲設定㗎啦

不過我寧願用 bixby routines 乾手淨腳
係galaxy wearable 到改
我都岩岩新買
推介 mr time 個app
好多免費又唔太差嘅watch face
你有冇咩推介
邊部超聲波先
話說我啱啱試清楚
三點或以上觸控間唔中會出事
但日常使用完全冇影響
畢竟無咩時間需要三指共用

至於你仲有死點問題我就feel唔到

所以我諗好睇用家打唔打機
唔打嘅話可以繼續開心使用

(至於另外一個常見問題NFC就唔覺出事)
我下載完佢推薦個啲都改唔到
打直畫無事
打橫/打斜就有機會出事

另外如果有問題嘅話
只要重複畫多幾次
就會自己變返正常
可能係靠軟件更新處理
我試過用電話入面galaxy wearable app去改
又試過 係隻錶 禁實幾秒改
都試過係電話同錶都同步係google store down個錶面app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞