Samsung Galaxy 集中討論區(151) S21更新繼續拖 白卡已潛

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
照慣例高通12月發佈新u 898
895 898差不多時間
895傳聞pixel tensor
而家夾硬出fe 兩頭不到岸 cpu量產又唔夠
收番起生產線做4nm 898好過
tensor 關高通乜事
256 GB仲有
$7999 真係幾抵
898三星 高通
895 三星 google定制
895 呢d名係高通命名方式嚟
三星 google嘅u用高通方式做名?
其實好吸引 想flip轉番會去s21U
開發代號 895係exynos個個都驚一驚
Tensor 個粒代號係 Exynos 9855
啱啱專登去the club睇
7998$ 256GB好吸引
部flip3唔知賣到幾錢
旋轉網
依幾日唔知點解訓醒見到部fold 3 電池使用量galaxy bud pro 用電量好高, 但明明我成晚都無用過,佢背景個時間就係由我甩電訓覺到起身check既時間
點解數字同你唔同
比你地講講下 想換S21U了
s21U舊電應該頂到大半日掛
因為我做嘢要成日用電話既人
真係唔太頂得順flip
唔明點解新機都會lag
打機lag..打字有時都lag..
掃web FB ig個時都lag..
反正用落仲衰過我之前S20+咁
我唔係要求要勁過S20+
但新機都唔好廢過佢 體驗好差
好唔smooth...
我係好驚換咗S21U 同依部flip3冇分別
話晒都係同一粒U
我就係用開s20+ 我先知個暢順度好正
如果S21U仲順 我係想像唔到因為部flip3太廢...同埋我覺得唔知係我錯覺定點 我覺得flip個mon好唔舒服

不過我頭先聽上面有位巴打講 Note20U 都好用 我睇到x訊有貨 白色都有
其實你講下面個啲apps
我用s20+個時都冇lag過
係唔知點解一換flip3就咁lag
點解依到好似冇乜flip3用家反駁下我
我希望係我setting問題好想有用家反駁下我
定事實上flip3真係咁廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞