美劇集中討論區(56) Succession S3 | Maid | You S3 | WWDITS S3

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
長做長有
聽Frank定Karl講Gerri後生同Logan有路
好事來
呢啲show四五季內完
原本ted lasso都話三季, 依家加人工又話續, 破壞哂
等咗有冇三年...
好似成日都有劇係格硬拉長 / 剪短

Broadwalk Empire本身係有八季貨賣
收視唔好所以第五季完
問題係第四季第五季中間故事線隔咗七年幾 一下就跳過曬

Ray Donovan本身又係預咗八季
點知第七季完就俾Showtime cancel
連尾都唔俾佢完

嚟緊Billions冇咗Bobby Axelord都照搞第六季 拉長嚟做
咁已經起碼冇咗一半睇頭...
Btw
咁多套Showtime劇

好似得一套Homeland係Finale做得叫精神
Succession S1 追到一半

有排都未敢入依個post住
見有巴打推介Dopesick就開左黎睇
暫時覺得唔錯 每個時間點跳住講件事幾特別

仲以為佢完左所以開黎睇 點知未完又要一星期等一集好痛苦
老老實實
要追幾日實追得哂得果兩季
想睇埋logan同佢兩位前妻點相處唔知係咪日日針鋒相對,句句都有骨咁
最精神係twin peaks s3神枱級
但其他播足幾季以上既劇黎講
showtime劇都算係爛尾劇界既表表者
已經唔記得哂S2講緊咩
淨係記得呢季好高質
急流引退
4-6季都係神劇既數字
可以join brba / the americans入殿堂級
roman諗起gerri同logan都好不安
但Gerri今集講上位最重要係唔搞三搞四
(即係淨係同Logan搞)
二房一定最精彩搞笑

logan之前仲有個情婦
周不時聽佢地提起但冇出場
今集WWDITS
做得waystar高層都係索女gerri karolina
明眼人一睇就知logan條衰佬
Apple套Invasion睇預告唔錯
但review炒哂車
連衰兩套大製作喇
淨靠Ted Lasso救全家
極少睇showtime嘢,但我好鍾意United States of Tara個ending
套劇俾人cancel咗,但某程度上同時當season/series end都得
Nurse Jackie都還可以
我不能接受
係 又要等

有hbo記錄片可以睇
The crime of century
2 part total 4粒鐘
追完S1
套foundation完全唔知jm9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞