Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (79),新手請睇#1-2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
想買一部電量耐用嘅 2in1 note book for 文書+畫圖 求推介
原來係返依個post
#132 & #158
睇你畫咩囉, 我畫archiviz呢部既spec都夠應付, 主要擔心rend個陣散熱問題
其實點解144Hz mon 會伏
搵sales報價買都係俾返件made in China你
無得避㗎喇自己淘啦
我想買黎打機 但係行貨得頂級版
支架就話係指定形狀尺寸要用dell果隻
但係塊散熱片有冇用出面其他款既散熱器
可唔可搵塊差唔多厚度既金屬片痴上去塊ssd到用
1799 見到咁勁
15吋 G513咋
放用過一星期嘅asus s17
有意tg
https://t.me/sellcompute

原裝行貨2年保 冇花冇壞仲有盒
3tb
32gb ram
i9 11900h
28000$

而家係咪無sold by Amazon?
其實而家先出Lenovo legion 5 pro 值唔值

會唔會就出rtx40/新一代CPU
出左你都有排先買到
等得可以等
你預最多等到下年6月先可能買到
留意amd intel ceo都講左半導體供應短缺到2022年尾
有冇dell g15 5515用家揮手區
宜家買好抵 搵dell sales機價-$1200仲有$0 upgrade 3年保養
因為我見INTEL Gen12 好似就出
同埋我用緊GTX1080 唔知換唔換好
急用咪出
教育價買抵呀
想搵部輕既文書機(細過1kg )
可以順便睇下片,唔打機
11-13‘’

求介紹
hp aero 13
16k

想搵部用黎打機既
而家主要打apex 遲啲會打aoe

想要2k mon + 3070

係咪NOP 果部hp/lenovo 最抵玩?

https://hknotebook.moss.com.hk/s/store/M_NS2021/generic/zh_TW/itf/prod.detail?seq=24037#sect-spec

https://hknotebook.moss.com.hk/s/store/M_NS2021/generic/zh_TW/itf/prod.detail?seq=24205

唔該晒
我都諗緊 定係omen好
omen等到出年都未知部機到手未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞