Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (79),新手請睇#1-2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
佢收到既意思應該係收到貨...
七千幾有3050ti
真係博得過
係,行貨無呢個選擇。
Acer swift x都幾撞手神
求問
Swift X既話應該買moss好啲? 3年保養
冇gaming機係唔嘈
請砌機
post頭放得出黎個d部部都散熱好
gs66不嬲伏到仆街
有冇人知asus vivobook pro香港幾時出?
我想買notebook,方便d
不過desktop又好似冇咁嘈
好困擾
其實唔算好嘈
我用scar 15開performance mode打機d風扇唔嘈又唔會throttle,打機game聲一般都遮曬風扇聲。唔係打機既話風扇唔會著。

如果有得揀可以揀amd cpu,冇咁熱應該風扇都會靜d
咁post頭幾部機,其實最大分別係咩我見除左alien 顯示卡差d,ge同另一款好似差唔多
如果最高性價比係amazon買asus strix g15/g17 3070版,用amd cpu
如果要香港行貨有得揀既最好係gp76,性價比都高但冇amazon買asus咁高

之後ge/asus strix scar係高gp/strix g一級既選擇,個配置幾乎一樣,係d鍵盤speaker port有分別,有錢可以買呢d

之後再貴d再premium d想上3080就買zephyrus s17/alienware x17/ge76既3080版,呢幾部係封左頂既機黎,無限budget就揀呢d。
嘩巴打好詳細
超級唔該哂你
講漏左3080仲有omen 17
同埋你想投共既話legion 7 3080係override曬我上面講既野既最好選擇
點解同樣3080個價會差咁遠
因為粒cpu?
因為投共有糖食
就算Alienware x17都平過zephyrus同ge
香港行貨?d價不嬲鳩黎
即係性能上係差唔多?
因為我上官網睇價
見alienware平另外兩部差唔多$8000
無錯 差唔多 都係165W gpu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞