Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (79),新手請睇#1-2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
去英國既話係咪用amazon買最好?
仲有啲咩有保證又正常價錢既platform
放幾錢先
所以等出review先買啦Mac
amazon買英水過黎再帶過去
唔使食稅
係美馬 買左部 asus rog strix g15本身11號收貨 依家19號個狀態顯示仲話清關進行中 一直冇更新過 有冇巴打知清關要幾耐 會唔會寄失左 用UPS快遞
搵客服啦
我知呢個POST個個都係AMAZON 買..
但我最後都係腦場訂左部ROG Strix G15 Advantage Edition
最後一個星期就到貨
不過我發現官網都一樣價, 重送個袋, 今次都係柒左啦
https://hk.store.asus.com/s/store/M_ASUS/generic/zh_TW/itf/prod.detail?seq=24714
好多人都話AMD卡好伏, 就等我試伏啦...
部機暫時無咩問題, 打apex可以200FPS
但new world就一定要cap 60先完全順暢...
唔cap可以行到120, 但打一陣就會stutter幾秒, 我覺得係GAME問題..唔似GPU問題
再試多陣同大家匯報
搵左啦 香港ups話訂單未到香港 叫我搵返美馬 我搵美馬佢話仲係美國 查唔到最新動向
我都係 諗住等埋聽日睇下有無得replacement
我買左部本身係15號到,但係遲到變左16號。
快啲打電話去客服問問
順便想請大家指教下,
asus rog strix g15 3070 ,
我想換ram 做16x2 3200 請問有冇話咩牌子好?唔該晒
可能同一批貨 仲清關緊
巴打幾多號訂?我都係11號收貨宜家仲未有
你拎左? 我打電話問左啦,佢都係話返最尾個訂單狀態俾我知 話清緊關 叫我聯絡返賣家。 另外,想問下你係幾時落單?
應該係,打去ups 客服完全幫唔到手,唔知仲要等幾耐
我諗住等到月頭都冇就replacement or 退左佢
我五號訂,預計十五號收貨,
最後十六號收到貨。
最弊refund左但宜家無左之前個價
我4號訂,預11號到
到依加仲未收到。
係 所以等下啦
我個件貨都未出 仲話19-25號到
有冇人試過被CUT 單?
到最後可能要買DELL 5515
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞