Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (79),新手請睇#1-2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
幾錢
1299£
down緊 好想玩玩了
幾多fpy?
想問問1799加咩ram最好…我買左條klevv開唔到機
買左部acer nitro 5 (rtx 3060 amd 5800)幾日
發現自己唔打機 都係想要macbook多d
有無巴打收?
??
冇問題
唔打機4k 而家既igpu都冇問題
G533/733 6月後已經轉曬2k
想買Zephyrus M16,知唔知幾時先再番貨?
lm
3070款
唔執著要換ram係有
budget 7k 以下文書
有無d laptop 無咁快收皮
唔會hang 機
thanks
我部內顯推4K 睇4K blu ray都無問題
同埋希望電池量足夠
jj插沙
用緊swift x 真係幾正,淨係用個gan 充電連原裝火牛都冇拎過出黎同埋真係算好輕,以呢個spec 黎計,應該得flow x13 可以同到佢比,但flow x13係勁貴
X13 係 Cpu同最大支援Ram勁好多,仲要Touch Screen
G skill
想問下
睇咗#1,想搵(有back to school Lenovo dell):
文書剪片,
薄輕,
粒U唔差,
長時間用Mon,
mon唔使好大,
要有usb type A, HDMI, 3.5mm,

睇過XPS又冇hdmi, 睇緊:
ThinkPad X1 carbon/zenbook ultralight/zenbook 14x oled

各位有咩推介?
Rog scar 15

AMD Ryzen 9 + 3080

$24,998

Vs

Predator

I7 + 3070

$16,998

下面果款好似性價比高啲?有冇師兄有建議?
想買部勁既laptop 拎黎打 back 4 blood
3070 ok啦
intel打機會好啲
咁除左Predator ching 重知唔知有咩laptop 係Intel + 3070 以上 比較好
同問,睇緊華碩部m16,但成23000同要訂,不過個design堅靚
如果唔可以換ram+ 2個m.2 port +2K mon 大約有咩選擇?
其實 Legion 5 Pro (16) cut 左 display card 再薄番少少就fit 曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞