Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (79),新手請睇#1-2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
2k內顯推
垃圾機
唔係諗住打機 用apu 應該夠啦
有貨咩
請問休閒至中度使用 photoshop, 打機唔玩大作,例如會玩 Diablo 2 remake, budget <10000

Dell G15 5511 o 唔ok? 仲有無其他推介?唔該哂
你啲要求咁怪 就算有香港都唔會有賣
等下代可能會有你需要嘅機
冇貨都加價
OHHHH, BTW 行貨食水深到,要$21xxx 仲唔係2K mon
我都諗緊 5511定5515
Dell 以前用過兩部 , 兩部部2-3 年就死
1 部電池
1 部壊mon

對上一部fujitsu 4年 都係死電池
電池要換應該唔難
但理論上唔要電池應該都仲用到?
Fujitsu LH772 2012年用到依家
眼見依家啲notebook勁咁多 心郁想換
個陣(而家都可能係)要搵兩年前model 既電其實唔平同代理都未必有 仲要$1500+
代用二手我又唔想用 所以都係換機

直接火牛當然用到 搵藉口換機啦 lol
通常都係屋企用 可以無視電池問題
cyberpunk呢d熱門game求其係youtube一search就一大堆
其實係近年啲廠商將
大部分低中階機都轉曬做焊死嘅ram ,
同cut 到得番一個ssd port
唔係cut唔cut
邊有咁多位
你買17吋咪大機會比齊你
intel文書機 今年又得4核 所以咪叫你等下個gen
想問問 畫下autocad 打機就打下lol
Budget~$8000
有冇咩推薦
暫時睇岩swift x
唔該咁多位ching
上星期買左swift 5 早幾日出3050 swift X

退左swift 5換swift X
1749玩bf2042 2k120hz開high都ok
開極速88度
其實大陸有間二線廠 (機械革命嘅F6)
有出一部11300H ,16吋2K mon
有兩個m.2 port +兩條可換ram
如果有amd版本 5600H / 5800H 就正
連二線廠都出到,
一線大廠冇可能出唔到,
只係覺得冇乜錢賺 唔肯出姐
大陸廠不嬲進取架啦
同埋佢果邊咁多次貨mon 風險自理lo
同埋16吋咪姐係大機lo
大機又唔打得機 咁小眾邊會係咁推呢類機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞