Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (79),新手請睇#1-2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
86度係gpu throttle limit黎
本身可以行1.7GHz
而家gpu因為throttling行1.0GHz
應該係散熱問題
如果有保可以去asus睇下可唔可以幫你清塵/換散熱膏
右邊個兩部唔洗講,一定唔抵,年頭2060 配10代i7 先9千頭,1660ti 夠膽賣萬1蚊,10代u死貨都賣平啲啦,好明顯昆水魚
左面個兩部都可以skip, 睇#1 買,一係爬文等巴打們講既1749
970 plus 抵用?
Hp個電競機同售後掂唔掂
算現時最抵
以為等pro 好d
pro 1tb 價錢等於 evo plus 2tb
有無經驗買過?我buynship+ hk credit card dell outlet 買xps fail咗5單
等bf 睇下ssd同ram有無平
ram依家amazon已經好平
係兩個月前嘅半價
咩機先
如果你原本laptop隻牛唔係用type c,咁你都係唔好曬時間搞啦
980 pro ?
RAM有冇推介睇邊隻?
都十月中,唔爭在等埋blackfriday
係等緊BF, 不過做定功課先
等買external harddick
諗緊3.5定2.5
external hard dick 就冇所謂啦, 我自己個條都勁HARD
仲卡喺smr呢個問題度
1749 係邊部?
打爆去 上980啦
我記得2-3個月之前dell 官網賣vostro 5515 5700u 16GB RAM 512GB ROM 都係6699, 而家官網貴咗800 蚊
我個人覺得4核機而家真係麻麻地,雖然11390H分數上同5500u 差唔多但係H系用電量多啲。如果你想平啲可以買5415 自已買多條8GB ram 加,但係你話抵唔抵我覺得佢而家賣貴咗點都唔抵買
如果唔急用你可以睇下有無同spec 但價錢平啲既其他牌子
thanks
因為就咁上官網睇同fortress
5410 用i7 11390h
差唔多8千幾
以為宜家6990算有數
咁都係再搵搵先
想出部notebook打下diablo
budget萬頭左右
外型唔想太過gaming
因為會帶番公司用
有無大神推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞