Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (79),新手請睇#1-2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
應該會成日拎 返香港後諗住帶返工 我見佢得2kg 好吸引

而且仲2k 165hz, 而家主要係玩rdr2 ff14 cyberpunk 同nioh
你本身唔係大隻就唔好買重機
日日孭返工買文書輕身機好啲
肥仔有咁上下噸位

而且要用revit 要naviswork 要AI
如果成日拎又要打機 基本上係得e部
不過你玩上面d驚基本上唔會開2k ~未必夠力推到
部野其實唔算好輕 拎10-15分鐘隻手已經酸酸地
如果用 背囊會好d
1899姐係g713qr-es96q?
琴日先講話就算返貨都未必做1799
今日就變1899
用緊I7-8代 2060 打戰地2042開中效得40FPS想轉機有無人推薦 預16K
Zephyrus g15 用黎打open world game (eg cyperpunk) 係咪fps 會好低
唔係好熟fps 對gaming 影響幾大
標準答案1799…利申今日入左
舊機用左成9年 都係時候換
會剪片 經常拎出拎入
prefer有touchscreen 冇都唔太緊要
睇啱zenbook flip S, 有冇啲附近價位嘅競爭對手有力一戰?
早幾日係腦場搵asus rog strix g15/17
咩都要訂 除左3080
最後訂左advantage edition 行RX6800M 12GB
睇評測勁多3070少少。但差唔多價
希望早d 到貨。同埋A卡要生生性性😮‍💨
G17 條link加價到3xxx
唔急,等11月黑五
想問下有冇邊部notebook 係有齊2k mon /可以換ram/有兩個m.2 slot/ 用6-8核/ 唔需要有獨立 display card
搵嚟搵去都冇呢種機
其他seller炒價黎唔洗理 等sold by amazon既返貨
熱門機多數唔會減
反正仲有個半月,到時有黑五+cyber monday,年尾仲有聖誕節,到時再睇
black friday 9成得acer 會平d,
而家d 華碩機缺都咩咁
到時有貨賣已經偷笑
屌那星果兩塊鐵片仔可以幫成2舊水
真係唔好去搶
Avita咪拎左vaio香港代理間偽香港公司
其實唔係垃圾
呢個size重量上140w 3070都用唔到
5 pro 3070
第三方黎
唔啱咪唔好買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞