Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (79),新手請睇#1-2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
上網睇
打機用既mon 係咪通常16吋左右!?
有冇再大d

用開家用機
因為要出去住一排 想買部book打機
打開lol 特戰英豪果d
~10000果d夠做?
上個post幫FD問左 佢部G15到左 但係部野打@個時會出左" 同埋打\會出左` 上網用keyboard test都係顯示出唔到個\鍵 係咪姐係佢咁岩抽中左出事個部 係咪應該退貨? 佢諗住去保養搞算 都等左咁耐
想問下Zephyrus G14 2021年款 FHD 144HZ mon有冇鑊氣?
G14 2020 MON Response : 44MS
ASUS ZenBook 14 UX425EA Full HD 400nits Full HD Laptop (Intel i7-1165G7, 16 GB RAM, 512 GB SSD, Backlit Keyboard, WiFi 6, Windows 10) https://www.amazon.co.uk/dp/B096MPHB92/ref=cm_sw_r_cp_api_glc_fabc_J0WVCM6CQMSC7CYNE6TQ

計埋運費,港幣7千幾,入唔入得過?
還是等Black Friday?
美國KEYBOARD係咁
去設定轉返英國KEYBOARD
今代~35MS有進步到但係都係慢...
唔打FPS game ghosting會唔會冇咁顯眼
冇2020版本咁明顯
Asus Vivobook Pro 14X OLED review (M7400QE model, AMD Ryzen + 3050Ti)

https://www.ultrabookreview.com/49266-asus-vivobook-pro-14x-review/
又買唔起razer blade 14 同樣定位嘅notebook係咪冇其他選擇
你打機買返 gaming laptop 好
唔該曬巴打覆得咁快
gaming laptop 太重太大部唔係咁啱我心水 我應該都係會硬食個慢screen算
唔該
有保都係廢 啲售後差到仆街
好似搞掂左 thx巴打
D廠唔會做一部非常完美既機比你

一定會分定位 砍某位

之後下代機先改
想問下有冇得notebook一開機就直接會係另外個mon度顯示出黎唔洗次次都要setting完先同步到
想請教一下, 剪片執相
illustrator, photoshop, lightroom, premiere
打機唔會玩大作
一萬樓下係咪無得諗?
你預唔會輕
一萬以上都一樣?
Adobe啲野
cpu要勁
gpu要勁
ram要勁
ssd要勁

輕機唔會做呢啲野比你
Push 想襯apple 出m1x macbook換機
有,我個部,整左兩個月。

佢話全香港得我一個係咁,放心去買,Go
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞