Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (79),新手請睇#1-2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
有15K budget, 想搵部輕同薄,主力做文書野多,次要先拎黎睇片同間中打吓機 (想玩到froza係咪有啲大想頭)

暫時心水都係得 Zenbook pro ux535,都有諗過ux482同summit e15

大家點睇,有冇乜野推介
買Asus G14 2021,1080P 144HZ版本有鋪賣緊below $15000。
不過希望你唔好中伏。
其實唔會拎出街既話會唔會買desktop好d
d spec會好d?
同價錢laptop 性能冇可能追到desktop
如果唔攞出街 就睇下自己個位放唔放到CASE
laptop 取代主機係因為夠細
有位擺就一定desktop好
巴打你果部有咩問題?都
風扇模組有問題,個Mon有問題。
如果25號都唔到 有冇賠償
gp76 11uh vs omen 17
最後揀剩呢兩部 點揀好
咩都唔識想買部laptop打下機,主要玩LOL

ASUS 15.6" GTX1050 TUF Gaming FX504GD-E4408T

MSI Gaming Series GL63 8RC Gaming Notebook

MSI Gaming Series GV62 8RC IPS Gaming Notebook

邊部會好啲
MSI果2部係認真問家玩野?
買部ASUS ROG M16前
想掂下部實機先
但係連黃金ASUS間舖都冇擺
有冇巴打見到邊度有display
通知聲小弟 Thx
認真唔識
會唔會直接睇#1快啲
#1應該要加dell hk係中伏list
Dell hk係冇7天退貨政策 qc又差 (大陸有7日退錢+三包)
都唔知係咪大陸佬專登出人地退機/送修機比香港訂單
有冇Ching會自己幫notebook換電?
請問喺laptop battery hk嘅替代電池質素o唔ok?

Thx
omen果部幾錢
2萬6左右
黃金誠哥應該有一部DEMO既
但個moon Po既野係g15 真係搞笑
睇完APPLE, 突然有種想放左部LEGION 5 PRO 換MBP 16" MAX的衝動。
等人做評測先
道理上係, 如果因為呢粒CHIP令到GAMING廠去埋MAC發展的話,
真係唔駛再買其他牌LAPTOP都似
自己部macbook pro剪唔到4K連color grading
換咗win機真心好好多
但去到整歌又冇咁方便
如果新機都有kernel task同drop frame問題就可以算數
新手一問
rog g513 qy 啲評測講換新ram 可以增加fps 個原理係咩?
跟機果條ram 太廢?
定係我理解錯 其實係加多條ram 咁解?
某程度上都想APPLE講的如真的咁勁。
當年IPHONE都係咁推動世界N年,
如果APPLE的成功令NOTEBOOK界有如此進步, 又唔介意。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞