Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (79),新手請睇#1-2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
你一係唔好講一係就講埋邊部啦驚死比人知咁
你問牌子咪答左牌子
商用機缺貨得一部 latitude 5420 i7版
我成功退貨之後應該變有存貨 想買既人睇路

好彩我準備買inspiron
希望到時收貨正正常常
我指插住火牛但抆走機身舊電
不過裝返舊電正常返,都係由佢叉60%就算
想買部商用機

大家覺得邊好D

XPS 13 (9305)

Thinkpad x13 gen2
岩岩發現埋個mon有勁細裂痕 幾明顯係人地退貨
有冇清有研究 Legion 7 16 RTX3080 ?

好似幾抵玩
bts/nop 專清次貨/defect 貨好渠道
連iPad pro 都似係咁
用左好撚耐
睇返4月既post唔該
兩部比較, x1c會好D, 因為評論話散熱比較好
moss個價其實同官網教育價 (加埋同Sales chat拎折扣) 差唔多
未必一定要係moss買, 都有巴打提過moss多有問題既機
視乎你budget
xps如果係moss買要10490
x13 gen 2 (AMD) 係官網教育商店加埋同Sales chat拎折扣係7300, 用消費券平多300
asus zenbook 14 ultralight
(8GB ram ~HKD 8350; 16GB ram ~HKD 11250)
如果價錢都係八千左右 你會點揀
xps 13 (9305) 得USB Type C 無 Type A, 不過輕D (~1.16 kg)
x13 gen 2 (AMD) CPU 有6核, 但重D (~1.28kg)
如果擔心backdoor, 簡dell會比較好
唔該晒巴打

可以選擇hp Pavilion aero 13
我都睇緊要呢部定legion 5 pro 好,但係black Friday 到時會唔會要等好耐先運到
應該年尾都到嘅
公司用緊hp 感受好差 所以唔考慮了
仲有zenbook oled 13
巴打有冇link 推介
想要16gb 版搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞