Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (79),新手請睇#1-2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
無伏不過可能都係期貨要等成個月都唔出奇
淘返黎..AMAZON貴成倍但貨源應該都係淘

SSD我都等緊thanksgiving,想買一條970PRO(仲未肯減價)
同埋SK hynix Gold P31(聽聞高效+溫度低),但要集運
唔好意思,想補充我係S17 GX703,我唔知G15係咪都可以換,怕誤導
想買部notebook 打機同做programming , budget <10000

主要都係programming 同得閒打下lol , apex 。著重個mon 既顏色多過Hz, 144Hz 都唔係一定要

請問有冇推介
https://hknotebook.moss.com.hk/s/store/M_POLYU2021_DE/generic/zh_TW/itf/prod.detail?seq=23845
另外想問依部低唔低??
bts果部買唔到,依部又o唔ok??
行 Notebook換ssd ram會唔會冇左保養?
有無其他機可以推介下
幾正咁,但要full time 學生證?
唔洗,舊生都得
好抵,但冇華碩
美森集運未用過
牙石係佢自己個網到做
不過拎機都係九龍灣moss到拎
岩岩睇完左了,去到9月30
得moss搞個d去到10月尾
真係好抵,但我淨係想買華碩
得返上網炒價收
各位巴打好呀
想問下... 點解我Set左英國時間
但好多時佢都會自動跳返去香港??

有無得唔好再跳!!
設定 地區時間
有個自動選擇 熄左佢
11375 H 4核就唔好喇,一係dell 度買5800h /11800H
正常喇
個幾粒電點折夠推2-300w
Thanks bro
唔知呢度問啱唔啱
我部laptop係咁個type c口係咁:
2x USB-C 3.2 Gen 1 (support data transfer, Power Delivery and DisplayPort™)
無寫係咪thunderbolt
我買咗隻Verbatim PD 100W 尿袋翻黎充唔到(讀到隻尿袋但反而係部電腦幫隻尿袋充電而唔係尿袋幫電腦充電)
係咪個port唔support定我做錯啲咩
早個幾星期用大學校友訂左部機 今日一收貨 個mon幾條黑線 一時有一時冇 唔識驗機真係比人昆左都唔知
讀u果陣買過一次 依家又買一次 兩次唔同牌子 兩次都仲伏
大學生計劃可能賣退貨機
咁你即係買左咩牌子
Dell 仲要商用機
講多少少啦 諗番起成件事都鬼鬼地
部機係某日突然有現貨 又突然我落左單之後變缺貨 會唔會零零丁丁入一部咁少

部機一開係冇黑線 一推高個硬件用量少少 就出現幾條黑線 似人地退番黎 佢地見冇事再賣 黎緊實嘈佢退貨 大家小心買左我退果部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞