有冇人有睇換乘戀愛(2)?

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
我諗單純係未飲完杯茶咪拎走飲囉
咁都要插就over左
再講多句 有人會話浩民好懦弱 選擇權比哂普賢 唔明點解佢問普賢自己應唔應該停落嚟 假紳士… 個問題係普賢比民在7次約會機會 浩民覺得自己無機會 但明明朝早約會令佢有錯覺 佢先會提起呢問題 點解一定要直進先好我佩服浩民後半段勝算唔大都勇敢表達自己內心 有機會問個清楚 自己同佢最後都唔使咁傷

好失望普賢點解唔拒絕浩民 最後人地仲幫佢拎袋企喺後面 佢同民在個vibe喺前面好sweet咁 真係唔應該吊住人啊 承認對民在多左心意或者想多d了解佢 有無咁難
係咪我睇漏左d乜?普賢有吊住浩民?
我個人認為前面「我想做的就是在意歐巴」「眼神交流三十秒」 「先浩民是笨蛋」兩個人傾計都好曖昧 可能普賢覺得咁只係朋友相處 但我覺得令到浩民誤會 加上我好在意pass呢個答案 明明可以講清楚
再講多個 約會之前佢問浩民 點解唔向自己跑去 無人阻佢 連d主持都驚訝 講句「timing太遲啦」得啦掛 約會講過類似嘅 但係話「雖然有d遲 但係…」模稜兩可 直接d講採訪都認自己可能會同民在date十次 咁當時就應該咁講
普賢問浩民冇人阻佢唔早d向自己跑
印象中呢part浩民冇正面回答
淨係話黎到濟洲島先發覺自己感情
普賢咁問係想知佢做乜u turn
浩民個回答係好唔合格
聽完就完全覺得瘦田無人耕
耕開有人爭

浩民話而家開始要全力追番你
普賢想觀察浩民會點努力
所以形成左佢吊住民在同浩民

浩民臨完幾日先黎u turn
普賢搖擺都好正常
所以真實game決定唔到點答

相反敏英由頭到尾都知周輝鍾意佢
佢響真實game都要試正權同pass
佢比普賢更賤
如果用廣東話讀,我會比個條友朗誦比賽第一多過對佢有好感
唔同依家最大機會復合嘅係佢哋?
同意
係人都知珉在朝朝去A棟「返工」啦
真係明知故問

不過咁講
呢個環節個個嘉賓都有心計
普賢觀感最差係因為佢日頭同夜晚完全係兩個人
其實睇翻 覺得普賢係date完confirm咗自己同浩民已經翻唔到過去
佢date嗰時開始對浩民尷尬同冷淡
只可以講 女人係好善戀嘅動物
聽日可能又會個心向浩民多啲
佢哋兩邊自己都唔知自己想點
我諗有失過戀嘅人都明
未完全放低嘅時候
今日可能同新曖昧對象好開心
但聽日又突然好掛住ex掛到好想搵佢咁樣
更何況個ex同你日日住埋一齊仲開始flirt翻你
再講多個 約會之前佢問浩民 點解唔向自己跑去 無人阻佢 連d主持都驚訝 講句「timing太遲啦」得啦掛 約會講過類似嘅 但係話「雖然有d遲 但係…」模稜兩可 直接d講採訪都認自己可能會同民在date十次 咁當時就應該咁講
其實睇翻 覺得普賢係date完confirm咗自己同浩民已經翻唔到過去
佢date嗰時開始對浩民尷尬同冷淡
只可以講 女人係好善變嘅動物
聽日可能又會個心向浩民多啲
佢哋兩邊自己都唔知自己想點
我諗有失過戀嘅人都明
未完全放低嘅時候
今日可能同新曖昧對象好開心
但聽日又突然好掛住ex掛到好想搵佢咁樣
更何況個ex同你日日住埋一齊仲開始flirt翻你
認同 其實我覺得最值得仔細睇嘅 係普賢喺浩民隔離嗰d微表情 睇得出係厭煩 當然中間語氣都有d
佢連入餐廳都帶住係咪想激死浩民

我好期待到底最後你會唔會揀郭珉在成為左我呢
我就飲完咪拎入餐廳再添下茶囉

我都唔知自己諗乜 心意嘅野 隨時變架嘛
飲完酒第朝起身
清醒咗 個諗法可能又唔同咗
忍唔住大笑左所以浩民柴火已經好輕手
其實都唔係插佢 拎上車飲係冇野架 未飲哂要出門口拎上車好合理

但好地地入餐廳食飯 杯茶放車唔好咩 拎埋入餐廳
究竟有幾鐘意飲茶先會咁
睇你下集預告同兩個date都咁開心 仲有一日比你諗
對飲茶有份執著
我諗你都太敏感啦其實呢度d comment算mild
都係當睇戲咁睇 分析 無話要佢地死喎
如果連討論劇情都唔比 批評分析下都唔得
咁大家都唔洗留言啦
我覺得真正誇張嘅係去人地ig youtube留言個d人多d 囉
真 連登討論已經算理性溫和
韓國dcinside啲痴線佬仲mean
唉 我都覺,啲彈幕就係大陸人最興既乜都屌,以為自己睇清哂咁,
差唔多全部出演者都屌哂,一集轉一個人屌
有時有啲彈幕難聽到,我有時都會比啲彈幕影響到,覺得”個條友咁樣嘅?有冇搞錯”,
不過回個神諗清楚個陣 就覺得自己都係睇個節目

講真,我哋依家睇緊既野全部都係放大哂,
佢哋出演者本人係裏面發生嘅野 可能同我哋睇到嘅唔同,feel到佢哋自己都對自己嘅感情好混亂

只可以講,(節目有冇拍咗1個月?)其實要係咁短時間內決定好自己心意、整理 決定自己對ex或新對象嘅感情唔易,何況佢哋每日都好似有好多野發生緊咁(可以話差唔多每日都date緊咁濟,正常人都唔會每日去相體)
一定每日接收到嘅感情/資訊都好複雜

感情尼樣嘢真係好難捉摸呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞