有冇人有睇換乘戀愛(2)?

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
如果浩民用chur普賢嘅時間去做啲實質嘢
可能觀眾同普賢都會有好嘅觀感
可惜佢唯一做嘅就係用回憶去勒索
喺溫室傾往事、去返舊時嘅約會地點、曬以前嘅相
冇諗過要為呢段感情加新養分
一段感情要長久,一定係對將來有希冀
尤其係二十幾歲,要有一齊想像將來嘅空間
而同浩民相處就只剩低「以前」同「回憶」
浩民成日口講會尊重普賢決定 但轉個頭就迫人表態 又拎埋以前啲相用回憶勒索普賢 見寫信普賢感動就寫多封比人 不如佢以後唔講野淨係寫信同普賢溝通算
2個應該以前應該都係蒲開 Player feel
其實浩民已經好明顯表達自己(用言語同寫信)

我覺得佢既問題係冇放眼將來,由始至終佢不斷拎番以前既回憶勒索,佢應該表現復合左既將來同之前會有咩唔同,唔係話我地以前咁愛,一齊番咪得

如果佢夠愛,佢會唔會將來可以改左不分場合食煙?佢對於復合既將來係冇mention過,咁復合只會同之前為一樣既野鬧交

民在有行動同言語俾到普賢確信,佢肯試去戒煙,同食電子煙,之前有人話睇到浩民都有食電子煙,不過唔知佢有冇俾普賢睇到/知道,至少節目上睇唔到佢俾承諾
X2, 今集好想fastforward佢地兩個
我估可能男5講野冇乜勁爆料, e.g, 唔識好似惠善撩仔, 又唔似民在咁直接表達喜歡, 所以剪晒
今集最大亮點係民在食左兩次海鮮大餐,
以及剪接師將敏英正權過程鏡頭剪到好韓劇
男五十足十出場一集就俾超人打爆嘅怪仔,得出場個集有存在感
出場咁小, 想sell 下眼鏡都唔得
不過呢啲戀綜 就算最後一齊 多數拍一兩個月又話散 唔會拍得長
拍節目點都要埋尾做最後選擇
hs3智賢江烈,敏在翰杰最後都不了了之
睇過咁多戀綜,淨係見過hs1朱元真心9揀左個唔關事既人
自此冇見過有戀綜有人9揀過
睇到14集 普玹浩民呢pair都真係睇到我攰 唔討論了
淨係想知有冇人同我一樣 tacoco嗰part秘密約會睇到喊咗?
而家先睇到第七集,留個靚名先
次次tacoco都會喊到癲
果種心up唏噓真係頂唔緊,感情昇華到家人咁永遠長存兩個人既記憶入面
因為浩民次次都長篇大論講同一番說話
好似唐僧唸經咁
眼濕濕
又遺憾又美好
其實咁係最好嘅結局
應該都係PD最想要呢個節目做到嘅嘢
我會覺得有少少疲勞轟炸
對敏英正權呢pair冇咩感覺
但佢地做過嘅事係成套最sweet嘅
係 見到普賢完全放空左 比人緊箍咒緊
尚宇今集出現左3分鐘都唔知有冇
遲入嚟 改變唔到啲乜 又冇對象 又冇fd
好慘
我係咪要失戀喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞