有冇人有睇換乘戀愛(2)?

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
真實game
普賢問敏英周輝做乜要揀佢同周輝約會
敏英有種睇唔起普賢 高人一等既感覺?
一副心諗憑你(呢d貨色)想溝我個周輝
個態度同語氣勁串反問
係咪有想聽既答案

相反coco問敏英
最終約會會揀邊個
敏英唔gur但唔敢好似對普賢咁串

係咪得我咁覺得?
實情係揀普賢係最低威脅 (珉在mark實左普賢, coco 惠善 係對周輝有意思, 慧仁係unknown status)
原本我感覺係普賢想be nice所以求其揾d野問 (係頭幾條問題黎)
但頭先我睇返敏英係反問普賢係咪有d説話想聽
(姐係直接話你係珉在架嘛唔會同我搶 or 直接承認自己内心想法唔想周輝比人溝)
感覺敏英係無奈 普賢好明顯就已經有答案啦内心仲要畫公仔畫出腸
周輝敏英講句唔好意思都冇
周輝果晚入左普賢間房
普賢同民在一齊講笑咁埋怨
話周輝搞到佢地冇得date
周輝重笑笑口話無辦法架wor
所以周輝敏英兩個真係天生一對

尚宇問敏英問題
佢同周輝討論又係冇禮貌
知唔知咩係真實game?
可能根本上完都唔諗住繼續做社畜 好似hs2啲人咁
點會冇錢呀?呢d節目出演費都幾高架
普賢一開始想同佢復合俾佢狠狠拒絕
人又冇係佢自己一手造成
本身節目大家同意先上到黎
如果一定要復合咁同周輝有咩分別
唔好情緒勒索啦
你係咪覆錯人我講佢可能上完套野可能會轉做kol 緊係知佢地上節目有錢收啦冇錢收邊個會上
Coco以前嘅相
….真係同普賢個feel好似
浩民個性格都係做社畜啦, 不過咁高知名度唔怕溝唔到女
啱啱睇完呢集 只可以講人真係就失去先會珍惜
第一張
你太敏感啦 其實佢都係鳩噏姐 呢到鳩噏普玹又唔會睇到 影響唔到佢嘅

講真呢到邊個會知浩民有冇錢有冇用Annual Leave 上節目呀 巴打勿認真
第2張真係有啲似而家嘅普玹
可可以前冇咁成熟但好靚
覺得珉在湊唔掂普賢小公主
睇得出佢唔夠浩民細心 而且同普賢喜好唔同
普賢話個香芬難聞 珉在淨係拎開 而浩民係直接拎走
Coco可以唔顧形象同佢玩越野車 仲話好玩
但普賢一直都好重視自己形象 要扮到靚靚 影靚相
之係船到吹到個頭亂哂係真心feel到佢嬲
普賢對珉在有好感 有佔有慾 但又睇唔出係好鐘意
就算節目後一齊左都唔似會好長久
sorry巴打我冇諗過你會get錯, 我唔係想情緒勒索
唔用annual leave 仲有其他可能咩?
我覺得大家都過度代入普賢同浩民視角
每個人都有每個人嘅想法 唔洗下下搬情緒勒索出黎嘅
如果隔硬要將對立想法嘅人認同你嘅論點
難道唔係都係一種情緒勒索咩?
有好多野我地都verify唔到
可能現實浩民先係仆街一次過溝好多條女 or 普賢係好女仔好節檢好專一 實際係點我地無人知架
又或者佢地收左錢跟劇本演呢
利申前復合黨 而家只想睇完套野就算
可能我個角度同呢度大多比較支持浩民既唔同
所以我想俾番另一個角度去理解
我上面冇任何字眼要求浩民派一定要認同我
只係太多浩民派不斷將佢既可憐
全部怪罪落普賢 去到有過火既地步
我只係提出有部分係浩民自己做成/決定
第一個留言真係太biased於浩民

好多時啲代入都係講下經吹下水 無話幫邊個或者邊個個派 睇下笑下咪算
可能用埋no pay leave呢
有網民查到普玹唔係真係programmer 話節目畫面嗰堆code 可以喺呢個網站上面搵到 https://docs.avatarsdk.com/unity-plugin/2.2.1 _cartoonish_avatar_sample_8cs_source.html?dt_dapp=1 唔係掛 但我記得佢之前ins bio係寫computer engineering…
我覺得好多觀眾好癲哈哈 我唔太留意佢地私底下或者日常生活 所以好多佢地所謂嘅「黑料」都唔淸楚 終於明點解出演費咁高
【採訪換乘戀愛PD「先浩民的變化?是真誠這個詞本身」】

Q. 在節目組看來,男女之間最能吸引人的魅力是什麼呢?最應該避免的行動或話語又是什麼呢?
A. 會讓人心情變好的行動。我認為照顧對方,讓對方感到自在和愉快便是最大的魅力。在這方面高敏英真的很有魅力。讓男生女生全都感到很自在。看著她經常面帶笑容讓所有人都心情變好的樣子,我也會想向她學習。

Q. 換乘戀愛、交換的日子、我是SOLO、恢復單身的男女們,你認為每個節目之間的差別是什麼呢?
A. 每個節目中的情侶形式都不一樣,所以我覺得所具有的魅力也各不相同。畢竟我們節目里的是分手過一次的情侶們。

Q. 聽說因為是要邀請前任關係的人所以邀請過程花了很長時間。是怎麼進行準備的呢?
A. 一月份開始涉外,用了五個月左右的時間。有想過要怎樣才能見到更多想要出演節目的人,因此也曾在俱樂部會所進行過募集。如果能確定進行出演者會議就再好不過。大概見了三十多對情侶,第一標準就是真誠。想說或許會存在因為單純地想出演節目而隨便聯繫任何一位前任並達成協商的關係存在。因此對於他們是否真的非常很珍視與前任的關係,對此又是否真的有很多想要說的故事進行過很多瞭解。

Q. 隨著最近出演節目的非藝人們過去的行為被曝光,有時也會出現引起爭議的對象。所以聽說在事前準備的過程中PD們下了不少功夫,換乘戀愛是怎麼樣的情況呢?
A. 因為是和前任一起出演的,所以就能更好地保證這個人是個什麼樣的人吧。相當於一個互相檢驗證明。某種程度上來說也算是一個雙向的保障。

Q. 拍攝時間還挺長的。將同居時間定為三周的理由是什麼呢?
A. 考慮著最少也要有一定的時間才能加深感情,最後下了三周時間的決定。但拍完之後我又也很好奇如果是一個月的話會怎麼樣。實際上,也有在拍攝第三周時發生的感情變化。

Q. 在三周的相處里,不知道誰是誰的X的時間還挺長的。感覺要隱藏這件事好像也挺不容易的。
A. 在公開X之前,光是進入匿名聊天室就要花費一個小時的時間。把出演者們都叫到外面之後每輛車載著一個人在小區里兜圈子。是為了把動線全部弄亂,讓其他人不知道誰是什麼時候進的聊天室,退場的時候也以相同方式進行。擔心他們會根據回家的順序來推測X。等待時間真的很長因此出演者們也很辛苦。

Q. 最終在所有人一起觀看電影《時空戀旅人》時突然公開了X。這一場面被觀眾們稱為傳奇。
A. 感覺不公開X的話會太模糊不清。本來想在第3集左右就向所有人公開X,但出演者們要求推遲。好像說是因為如果知道了X的話就會因為在意這一點而很難去和其他人接近了。於是就推遲了公開的時間。

Q. 隨著X的公開,新的出演者惠仁尚宇的加入,關係似乎也迎來了新的局面。感覺大家的情感也都變得更加激烈了。特別是再一次向X甫玹前進的浩民,真的充滿了緊張感。
A. 其實我也有想過「到底是什麼改變了浩民呢」。但我想無論是出於什麼,這份情感都是真實的。浩民是真誠這個詞本身。其實很多人也不知道自己的內心想法吧。浩民或許也是曾經沒能準確地領悟到自己的心意。感覺真實的心意好像要在某個刺激之下或等到某個瞬間才會明白。

Q. 甚至也出現了是不是因為沒有人氣才想回到甫玹身邊的推測。
A. 那絕對不是。當然我也認為他可能確實是受到了珉在的刺激。但那也只是原本就有的感情可能因為這個刺激而稍微早一點地表露了出來。

Q. 有些觀眾也在對特定的出演者進行批判與指責。所以節目組不是還發佈了不要進行批判的公告嗎?
A. 出演者們在我看來都是因為身邊很常見的分手原因而分手的。但還是很擔心觀眾對此進行過激的討論或用暴力語言去傷害出演者。

Q. 離最後一集還剩兩集。或許能提前說一些之後的發展嗎?
A. 最終的選擇結果我連我媽媽都沒有說。可以告訴大家的是,在選擇之前我們有給出演者們充分的思考時間。一直覺得最終選擇方式很重要所以節目組對此下了不少功夫。希望大家可以多多期待。

—————————————————————————-
純搬運 今日duck翻譯左PD篇採訪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞