LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(37) | 睇頭post thanks

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
搵唔到non silent版本
都已经第二把铝坨坨咯 老铁牛逼666 一键三连走起
其實都無咩分別 你要爆殼大改先有明顯分別
用緊粉金37g 有冇再輕啲嘅彈弓換
好似有25g
我想問FILCO幾時新款104鍵
對上一次買想換又好似係同一個一直無出新
已經好多年無出新產品?
Filco Majestouch Convertible 2 HAKUA 104鍵 已經最新?
剩係得白色點解唔出黑色..
有無人會join monokei kage gb?
見佢白色SE 版幾好睇
但唔知實物有無咁靚
SE好似係PC
等咗咁耐終於到 用慣SA 依家好唔慣
想要段落感又唔要太大聲係唔係買barebone 再配好啲?
落場試咗店員自接叫我去留意下自組
心思思,但無新色出,有少少揀唔落手
唔建議GK61 keycap會有interference 60% PCB用番DZ60好啲 但係追求RGB嘅話 GK61係會好少少咁多

同埋呢兩隻扑 一隻係tkl 一隻係60% 要睇下自己使用習慣先好做決定買(雖然買曬都唔係好貴 但係好無謂)
我隻Ctrl換咗新keycap+drop holy panda
我之前都已經買左tomo 紫色同藍色
所以原色都唔會考慮
係諗緊會唔會買SE 版 幾特別
不過好多時PC d render 同實物好大落差
PC 咪frosted 半透明
顏色方面比起ano 反而容易估
ano啲色好似色盲比賽咁
我kei買咗blush pink, hidari買咗purple,tomo買咗se同pink,其他色都唔係幾揀到覺得有啲普通,綠色仲要有啲核突
同問 有無咩特別原因
問多樣野
hotswap solder 手感分別大唔大
hotswap配pc pom呢d軟身既plate會唔會唔穩
自組問題,一律建議上hj2q studio
因為廠board唔係filco就係leopold
青軸d人通常揀filco
分別都幾大,建議買兩塊pcb,一塊hotswap一塊solder
Plate都買幾塊,用hotswap試完再焊
長開定間唔中先開一日?
逢5-6開,詳情可以留意佢哋TG消息發佈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞