LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(37) | 睇頭post thanks

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
咁就奇怪,點解你第一樣唔係諗佢地操作有問題,而係覺得keyboard個delay會嚴重到令一個本身正常操作嘅人撞場?

不過我都係噏下架咋我就真係無咩心機同你溝通,講左咁耐淨係識屌人

好心你學下DL點樣立論,得個屌字唔會令你講嘅野變得有說服力
LEOPOLD嘅實驗係有嘅, 自己google rtings搵
FILCO就冇實驗同片, 不過數據你自己google都會搵到
唔好咁懶想知就自己去搵OK?
keychron唔係有wireless?
立論 佢連自己講梗乜都唔知咁我係咪要陪佢癲一樣一樣去覆佢 黐孖根
立論係要有清晰論據,清楚表達自己觀點再用證據support自己嘅論點

佢就自己做左個實驗,可能滿足唔同電莖撚嘅要求,不過佢想表達嘅野好清晰

你呢?
套gmk laser終於到咗, 第一次用靚 keycaps, 對比之下覺得之前用嗰啲好似玩具
唔係職業水平就唔會少少錯漏決定勝負, 咩邏輯嚟? 玩遊戲想嬴都變咗有問題 定你以為個個都好似你咁想輸...

工欲善其事,必先利其器

而家想要個低啲延遲嘅keyboard俾你班撚樣講到有罪咁
仲有我從來都冇叫人因為corsair個8000hz去買, 我只不過話axon嗰堆用嘅係新嘅cherry switch, 個後置debounce time可以比舊嘅做得更低, 無啦啦就俾某人屈咗做我吹到axon點勁點犀利, 又話咁高polling rate冇撚用等等, 有病就睇醫生啦, 留喺個forum度亂咁鳩噏唔會醫好你個病架

其實本身唔想再覆你,大部份人理性討論但得你好似癲狗咁喺度吠
好聲好氣同你講嘢好似斬咗你兩老咁畀你當狗屌
我覺得有睇咁多頁討論嘅巴打自己會明辨是非
相信都可能有人會想繼續同你爭論
你加油
好似得藍牙冇2.4
人地research 有design 有discussion
你就叫人自己搵
唔掛得知聽落成個淨係識打機讀唔撚成書一事無成既毒撚咁
好行夾唔撚送 屌你老母都on99
btw 無人想知呀
我地係小圈子呀 得未
你幾撚時死呀 屌你老母垃撚圾
追咗po一陣先追到呢度
其實你係嚟引戰定點架
你有gaming keyboard想介紹/評論你咪講囉
你明知自己唔係主流意見最多咪比人負皮幾下
有用嘅資訊一定會有人賞識

但係你宜家起撚哂鋼咁,你諗住有咩結果?
係咪諗住大家瞓醒發現電莖是真理然後燒哂啲custom?
定係你覆到唔想覆然後敗走?
你繼續係咁唔會越嚟越多人想幫你
正正常常討論啦好冇
想問下佢個實驗帶咗啲咩出嚟? 請問show自己個反應速度再開個dust2, console打cl_showpos 1再射啲彈窿喺個地下到想表達啲咩? 我就冇你咁叻, 真係睇唔明, 你可否幫手解釋下?
你梗係睇唔明啦 你都無撚讀過書
點會睇得明research format
從來都冇話過高latency/membrane玩唔到FPS game. 只不過想講latency高有礙操作, 但又會變咗做玩唔到 係咪我問題
不如你睇下你哋高貴嘅custom keyboard玩家整嘅post頭對啲買/用gaming product嘅人係咩態度先? 嗰幾張GIF咩嚟? 又睇唔到?
你如果想釣魚就光明正大啲 換個帳係到up咩姐
唔係認真買就bye啦 早知唔浪費時間幫你

劈頭就講3塊board 然後唔講自己幾多budget
鬼知你budget set幾多呀?點知你係咪李嘉誠?

要咩layout% 用黎做咩又唔講?頭po 個template放係到擺㗎?

你伸手黨,咩background都唔講要建議,人地咪推薦靚野比你,好正常姐

唔通推薦你80$淘寶board之後話好平呀
然後2日就壞左?
多謝你呀巴打, 難得有人有建設性討論,

你講完我都想去禁下irock feel 下分別

呢個post 太多高手我太廢領悟唔到佢地個境界

我完全對牌子冇preference 只不過search 到Corsair 就俾佢地踩到屎咁

gaming 係咪就一定廢我唔知, 但上面個幾位高手可以諗下點幫新手入行, 唔好下下用自己level 去話人廢, 勁離地一味批評又冇建議

講到800樓下全部垃圾咁, 諗住你地高手先入黎問budget 內點揀最好, 就好似人地問$100食咩, 你就話唔係和牛全部垃圾 有錢我夠想食A5和牛, 而家等餓死咩
電莖board垃圾係一早就有好多人認同,唔係custom player整出黎去襯托custom有幾好你有興趣嘅搵返#1個post,果時d人都已經係咁講

再唔係嘅,你去下地獄道問下點解d人會咁諗,冰封三尺非一日之寒,唔識就問下人
一開始有講, 不過巴打們全ban 所以冇quote 返

你又做咩事
淨係睇呢到37個post
都好多電競board 1年壞左問有冇耐用啲啦⋯
然後相對好多filco用3年+
尤其logi 同 keychron 呢啲壞得最多

詳細數據如果你可以向呢啲公司攞到我都好想知 thanks

其實你自己拆開啲電競board就知點解容易壞
啲焊點焊一半 logi連手工marking 都唔清理
其實好多時候係壞pcb 唔係壞軸
你喜啦,我自問已經好用心機去幫你諗有咩選擇。講到尾錢係你嘅,揀個你唔會後悔嘅就得,我一開始已經咁講

你淨係喺度過濾d你想聽嘅意見,其他人嘅意見就唔係意見咁唔通你個range得呢d,你問電莖買唔買得過我就話買買買快d買咁咩
唔好講gmk啦 宜家新人好惡
會話你推薦貴野比佢地害人
你一開始邊到有講幾多錢budget呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞