LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(37) | 睇頭post thanks

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
Glorious Lynx 上網睇啲人typing test 點解個個都好似overlubed 咁

定係真係咁靜
睇左幾條片都唔係muted啵
有冇人知 ajazz banana 定 akko cs lavender purple tactility 好D?
尋晚買咗隻filco用唔慣,打機嗰陣方向鍵要撳住function key嚟掀,發覺原來63%實在太細

OEM PBT應該得Ducky似樣啲
打開機想換機械鍵盤係買紅/青軸?
Filco/ducky 係咪首選?
冇一個軸係specifically made for certain purpose
你用得舒服嗰個軸就係好
自己去唔同地方試下最實際

let it be 2kfun現成,或者hj2q試customs
自己試永遠比上網啲人講嘅嘢好100倍

現成嘅話可以參考頭post張圖,你個options係ok
可以講多啲要求再睇下有無得縮窄個範圍
我都諗住2k試
當然又唔係冇聲咁 不過上次Glorious panda 咁差 呢隻再觀望下

Btw 最近睇緊 silent switches Zilent 定U4T
一定u4t 平咁多
係dc得番68g好似有啲重

Linear 嘅話係咪都唔好silent red?
換彈弓啦⋯
linear jwk 啲silent會好啲
之前想要rotator個位可以睇下

https://kiwikeebs.co.uk/product/kiwikeebs-macroboard-v2/
想問下咩網有得買switch?
Jwk 係咪 durock ?
係,durock 係分銷商 jwk係廠
想買咩switch
頭post 合成軸果啲料
有冇巴打有買pizza keyboard? 如有,想問下覺得點?
咁睇唔開
https://ginkgo65.com
想問下呢隻啲意見 抵唔抵買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞