LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(37) | 睇頭post thanks

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
我留tg傾?
但有無啲可以switch mac/win?? 定其實呢個操作係多餘?
老老實實,如果普通色低過USD1200 - 1300就無需要tg …
因為drop最近有lube station 仲要包Aluminum Switch Opener and Tweezers
見太豪出套新keycap幾靚,問吓佢會唔會出紅色
點知佢答得咁直接,好似比女神拒絕咁
tb分開買可能平drop
頭盔翻 我外國巴 老淘運費好撚貴
咁drop 可能真係最平
hhkb hybrid
想要靜既用埋 hybrid type s
一次end game
同埋hhkb hybrid可以做到switch mac/win
多謝你既推介,不過想搵70%-80%,同埋hhkb 有啲貴

如果無mac/win switch,而我走去買win board 用落macbook 身上,
有無setting 可以改ctrl alt del ->ctrl opt cmd?
咁都係買番keychron啦
又search 到啲片知道點搞mapping
另外頭post 片中有一隻自組board 100usd, 唔知而家仲有無可能,有的話都想自組
mac os 內置好似有
我都覆#614 岩岩goolge 到個方法
另外睇到呢樣野 唔知而家仲可唔可以一千以內自組
呢隻係NK65 Entry Edition嚟 正常NK65係鋁殼
睇過novelkey個網話q4 2021會有貨 有興趣可以留意下 但係買完kit仲要買軸/ keycap/(lubing supplies) 基本上都會過千
噢?左上角個價錢唔係指整個成品?

唔係啊 價錢淨係kit嘅價錢
哈, 自膠
咁我番返去 keychron k8 + 換cap 呢個半customize 策略
唔好換cap啦
你換cap就等於delay左下一隻custom
其實自組board 有wifi ?
問得唔好,應該問自組board 一定係有線??
有藍芽 wifi好似未見過有
有啲kit有無線module,但好少
多數都係有線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞