LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(37) | 睇頭post thanks

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
未試過自己合不過應該唔難

巴打覺得lube station有冇用? 而且有冇試過用105 bag lube spring?
最近對 expose component嘅 board 有興趣

GB 緊command TKL 或者 novelkey 果啲
Keychron k2v2 個星形頭螺絲批🪛邊度有得買
我拆到一半咋 哭咗
用依啲?
大獲 睇落唔平
你lube的多 手法純熟就有用
有試過 但係都會有crunch/ping 最後都係要人手spread多次
大陸造嘅最多咪幾十
深水埗一定有得買
cheap嘅~$50
鴨記30蚊都有
不過啲越平啲批頭越軟同唔準 易扭滑 有budget買貴少少好啲
今日行完黃金 無一隻買得落手

最後係某寶買左隻ikbc w200
人仔379蚊 平靚正 純白色 紅軸
唉啱啱先入抗
睇中besides studio full metal keycap 但已經冇得訂了
唯有搵代替品
想問有冇人淘寶個呢間
有啲藍芽 dongle 可以 pair 咗之後扮 USB keyboard (HID Proxy),不過好冷門
冇得訂了
有冇機會放俾小弟
諗多咗,賊爸呢啲朋友版
呢句真,加上呢啲特別版都唔知點標價。上/mm 睇完,普通版都$1,400-1,500USD,仲要build 咗唔係KIT。
門外漢早兩日google 一輪,好似畢直限制下只得白光 keychron k8 紅軸 比較適合,
再加上今朝睇左頭post亦睇埋世界大戰,
所以想問下其實係咪可以換cap 帽?(想換下色同日文鍵帽)
同埋日後想玩下換軸/落油係咪應該買hot swappable?

日常使用:
1. Macbook
2. 工餘時間輕量poe + wfh 都係覆email (算少打字)
3. 想偏向靜
4. 無線

萬年logitech mk250 使用中
keychron再換cap
不如一炮過買貴d
開一萬usd你敢唔敢收
開咗幾多round 都冇用
想知開咩價
你心目中乜價位,我幫你問下有無人放。不過你真係要銀色就困難啲
keychron 做好心理準備一年內壞 要去代理換
運氣好其實唔差

要靜可以考慮 topre 不過就貴好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞