LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(37) | 睇頭post thanks

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
Leopoldo青 白色case 魔鬼sir冇入
含唔含淚買filco好
鍾意先買,鍵盤唔急於一時,最怕你一時衝動買咗唔鍾意
日日對住佢會想喊
唔該晒巴打
另外想問
FC750RBTR/FC750RBTN/FC750RBTC/FC750RBT(x)

呢4款有乜分別?下面啲資料完全一樣
應該係個軸唔同,但邊個最靜?
Sor 我又唔知佢有咩分別喎
但最靜嘅一定唔會係青先
巴打好謙
3203 定 206G2 好 想用嚟lube BOBA U4ST 同埋除左唔好lube legs仲有咩要注意
😂你手頭有咩咪用咩 205g0都得
3203 反而好thin
用厚lube 小心啲hi到其他位 會降低tactility
想問有冇師兄知道香港邊度有得買同試HHKB?
係咪除左唔好lube legs 之外就冇乜嘢要注意?
買咗隻leopold
發覺num pad 0掣個手感好似怪怪地
lube軸切記less is more
建議lube一粒試下落幾多lube先 之後再整埋剩餘嘅軸
Amazon
studio不定期有得玩,詳情要問佢哋
唔好落太多
不過3203 落多左都冇乜分別😂😂
想直接買個無線keyboard黎改
有冇D方便改既推介?
有冇藍芽機械鍵盤推薦 想買嚟比Mac用
Thanks!
想問下有時d key禁得太快會無response 唔知係咪太輕力 想問下可以點樣troubleshoot 利申hotswap黎
買左隻fc980c
好似得2模先有出
睇台灣開箱fc900r 石墨金紅軸,好似幾吸引

[可能係一則舊文]
經證實新NK cream係唔兼容tangerine 上蓋
會好似圖一咁卡住 (D cream係我上星期係kbdfans買)
如果要玩creamsicle既朋友一係買返舊版cream (圖二, 左舊右新)
一係用返cream top housing或者其他 top housing
試過用hyper glide top係無問題,不過部份vintage係用唔到 (圖三, 左vins右HG)

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞