LIHKG機械鍵盤及電容軸集中討論區(37) | 睇頭post thanks

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
如果唔想keyboard太大聲,係咪唔好買青軸?
ducky都無了 以前鐳雕鍵帽先有 轉晒二色就無咗
好奇想問下,見啱啱出嗰隻monokei x hand 隻kage se case係poly而standard case係alu,se就貴過standard
另外隻neko都係,咁係因為純粹se所以貴啲定係關物料同工藝問題所以貴啲?
CNC PC良率低 QC煩
而且冇得好似alu咁融左佢 再用

如果開injection mold 整咁少貨又貴
哦哦,原來係咁,明白曬
想問有冇人用過niz plum? 覺得如何?好似冇咩人討論過今
plate方面呢, 有冇話jwk linear通常配咩比較好
utube睇過D片話linear 配fr4/pom/alum
同埋full plate / half plate 又點揀
當年我都問過同樣問題,依家睇法係:
中意金屬聲就alu,唔中意就fr4
中意軟d彈手d就pom
新手未試過嘅一律唔建議買half plate住,試左full plate先
玩完隻NIZ 而加想玩埋topre
諗緊買邊隻
想買黎打機 但係好似無乜87款
個人又唔鐘意有numpad
唔係既話Leopold FC980C都幾好
fc660c
但係無F 打機好似差d
新手想問邊度有最多唔同軸嘅機械鍵盤可以試?
淨係中學時期玩過隻Ducky紅軸,而家已經out哂
一律唔建議買pc,保護太難
Hi兩hi就花,曬下又變黃變脆
請問有冇ching聽過AS呢個pcb牌子?🙇🏻‍♂️
Google HJ2Q Studio
補充返先,嗰度多custom keyboards(自組鍵盤)
你想睇現貨的話,應該係2kf最多
魔鬼就可以試埋topre
好,我仲心思思想買kage se
thanks ching
想買青軸應該揀filco定leopold好?
leopold

砌嘅第二把,yok bsun hp手感真係好鬼正
花弄影?
水墨畫 caps,文書用keyboard想扮下文青
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞